У Києві стався напад на знімальну групу НТН – журналісти вимагають Авакова зреагувати

У Києві стався напад на знімальну групу НТН – журналісти вимагають Авакова зреагувати

12 Серпня 2015
4959

У Києві стався напад на знімальну групу НТН – журналісти вимагають Авакова зреагувати

4959
У Києві стався напад на знімальну групу НТН – журналісти вимагають Авакова зреагувати
У Києві стався напад на знімальну групу НТН – журналісти вимагають Авакова зреагувати

10 серпня у Києві стався напад на журналістів програми «Агенти впливу» телеканалу НТН, які знімали сюжет про незаконне будівництво. Про це повідомляє журналістка Мар'яна Дупнак (Манічка) у своєму Facebook.

 

За словами журналістки, вона з оператором телеканалу Олександром Стратійчуком приїхала за адресою на проспекті Голосіївському, 46/1 у Києві, де ведеться незаконне будівництво. У відповідь на прохання показати особу, яка на будівництві головна, журналістів попросили залишити територію і зачекати за парканом. Медійники чекали близько години, але до них так ніхто і не вийшов.

 

«Ми знову підійшли до входу. Я не встигла зробити і кількох кроків, як п'ятеро бритоголових і неадекватних молодиків віком 19-25 років просто винесли мене звідти. Через паркан я спілкувалась з одним псевдобудівельником. Хлопець розповів, що він колишній боксер, і що він "теж жрать хоче", тому він там. Розмова тривала близько однієї  хвилини і тут до оператора Олександра, підбіг ще один бритоголовий, який без зайвих розмов почав бити Сашка», - написала журналістка.

 

 

Журналістка стверджує, що нападники не боялися відповідальності за побиття оператора

 

За її словами, псевдоохоронці відібрали камеру і почали її трощити. «Згодом п'ятірка - невідомих, яка мене виштовхала з території будівництва, відчинила двері дерев'яного паркана і забрала розтрощену камеру, а разом з нею - і свого молодика, який бився. На місце інциденту ми викликали «швидку допомогу», міліцію та нову поліцію!», - повідомила журналістка НТН.

 

Вона стверджує, що слідчо-оперативна група, яка прибула на місце, записала дані постраждалих. Після цього правоохоронці почали стукати в дерев'яний паркан, благаючи відчинити. На їх вимогу ніхто на будівництві не зреагував.

 

«Після того нас забрали у Голосіївське РУ ГУМВС, а молодик, що бив оператора, і далі залишився на будівництві. У відділку ми провели 5 годин! Покази в мене, як у свідка подій, почали брати лише після розмови з начальством відділку!», - повідомила журналістка.

 

За її словами, міліція все ж таки затримала одного з молодиків на будівництві , який погрожував,  що розіб'є камеру. Журналістка стверджує, що молодик виявився добрим знайомим правоохоронців. «У відділку ми з ним сиділи в одному коридорі, і кожний третій працівник Голосіївської міліції до нього підходив і тиснув йому руку! Він точно там свій!», - стверджує журналістка.

 

Вона також повідомляє, що ті самі особи, що напали на знімальну групу, «побили ще одного чоловіка, якого вже забрала швидка, а напередодні... невідомі розбили голову працівнику поліції, який зараз теж перебуває у лікарні».

 

Журналістка НТН звертається до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою зреагувати на інциденти. «Шановний Арсене Борисовичу, прокиньтеся! В центрі країни повний «беспредєл»... Міліція тисне руки бандитам, а тітушки посеред білого дня б'ють людей!», - написала Мар'яна Дупнак.

 

Нагадаємо, у травні депутат Ірпінської міськради (Ірпінь, Київська область) Валерій Пєший погрожував журналістці телеканалу НТН Аліні Семенюк фізичною розправою.  Інцидент трапився під час підготовки сюжету програми «Агенти впливу» про незаконні вирубки в Національному парку поблизу міста Гостомеля (Київська область).

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Мар'яни Дупнак

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4959
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду