«Україна» покаже фільм «Танго метелика», незважаючи на заборону показу російського кіно, випущеного після 2014 року

«Україна» покаже фільм «Танго метелика», незважаючи на заборону показу російського кіно, випущеного після 2014 року

11 Серпня 2015
6727

«Україна» покаже фільм «Танго метелика», незважаючи на заборону показу російського кіно, випущеного після 2014 року

6727
«Україна» покаже фільм «Танго метелика», незважаючи на заборону показу російського кіно, випущеного після 2014 року
«Україна» покаже фільм «Танго метелика», незважаючи на заборону показу російського кіно, випущеного після 2014 року

Телеканал «Україна» анонсував на 15 та 16 серпня показ телемуві «Танго метелика». Цю 1,5-годинну мелодраму зняла російська кінокомпанія «Русское» у 2015 році. Показ фільму є порушенням положень закону «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України», який, зокрема, забороняє трансляцію будь-яких фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами Російської Федерації після 1 січня 2014 року.

 

Прем'єра фільму «Танго метелика» в Росії відбулася наприкінці березня на телеканалі «Россия-1». Головні ролі в фільмі зіграли російські актори Дар'я Щербакова та Сергій Мухін, режисер - Ігор Мужжухін, продюсери - Олександр Кушаєв та Ірина Смірнова.

 

У квітні, до початку дії закону про заборону показу кіно- і телепродукту країни-агресора, випущеного у 2014-2015 роках, канал «Україна» вже показував «Танго метелика». У серпні, таким чином, відбувається повторний показ стрічки.

 

Наразі «Детектор медіа» очікує на коментар від телеканалу «Україна».

 

Нагадаємо, наприкінці червня «Медіа Група Україна» опинилася в центрі скандалу через законодавчу заборону російського кіносеріального продукту. Тоді мова йшла про переробку телеканалом «Україна» російського серіалу «Слід» у серіал «Фактологічна експертна служба: міжнародний відділ кримінальних розслідувань» («ФЕС»). Прокатне посвідчення на серіал «ФЕС» було відкликано Держкіно після дискусії щодо  критеріїв визначення країни-виробника телепродукту.

 

4 червня набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законів про захист інформаційного телерадіопростору України». Закон забороняє:

- розповсюдження і демонстрування в Україні фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора (Російської Федерації) та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ працівників держави-агресора, працівників радянських органів державної безпеки, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України, вироблених після 1 серпня 1991 року;

- трансляцію (демонстрування шляхом показу каналами мовлення) будь-яких фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами держави-агресора (Російської Федерації) після 1 січня 2014 року;

- трансляцію телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України;

- трансляцію аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, оприлюдненого на веб-сайті Міністерства культури України (цей перелік складається на підставі звернень Ради національної безпеки й оборони, Служби безпеки України та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення). При цьому учасником аудіовізуального твору вважається фізична особа, яка брала участь у його створенні під власним ім'ям (псевдонімом) або як виконавець будь-якої ролі, виконавець музичного твору, що використовується в аудіовізуальному творі, автор сценарію та/або текстів чи діалогів, режисер-постановник, продюсер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6727
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Прискіпливий глядач
3174 дн. тому
Ахметову чхати на закони. В своїх пакетах "oll.tv" вільно продає канали Дом Кіно та Оружие, заборонені Нацрадою. А тут один фільм якийсь... дрібниці.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду