Головред «Цензор.нет» заявив, що піде в армію добровольцем після суду над винуватцями Іловайської трагедії

Головред «Цензор.нет» заявив, що піде в армію добровольцем після суду над винуватцями Іловайської трагедії

7 Серпня 2015
6757

Головред «Цензор.нет» заявив, що піде в армію добровольцем після суду над винуватцями Іловайської трагедії

6757
Головред «Цензор.нет» заявив, що піде в армію добровольцем після суду над винуватцями Іловайської трагедії
Головред «Цензор.нет» заявив, що піде в армію добровольцем після суду над винуватцями Іловайської трагедії

Головний редактор інтернет-видання «Цензор.нет» Юрій Бутусов збирається йти в армію добровольцем після того, як зробить операцію на зорі. Про це він повідомив «Детектор медіа» у відповідь на звернення до нього радниці начальника Генштабу Тетяни Ричкової.

 

7 червня у соціальній мережі Facebook Юрій Бутусов повідомив, що помічниця міністра оборони, радниця начальника Генштабу, колишня волонтерка Тетяна Ричкова звинуватила його у тому, що він начебто через «смішний медичний діагноз» ухиляється від мобілізації. «Шановний, товаришу Бутусов, з сумом повідомляємо Вам, що йде шоста хвиля мобілізації, а Вас у рядах захисників України не спостерігаємо. Ви претендуєте на звання військового експерта, то непогано було б і Вам послужити, а не ховатися за смішним медичним діагнозом. Бо, як говорить прислів'я: "Кожен вважає себе стратегом, спостерігаючи бій з боку"», - написала вона.

 

Юрій Бутусов у своїй публікації детально пояснив, чому наразі не може їхати в АТО. Він має короткозорість (мінус 5,5 обох очей), переніс відкриту черепно-мозкову травму та перелом лобової кістки в результаті нападу спецпідрозділу «Беркут» на протестуючих на вул. Банковій 1 грудня 2013 року, які призвели до відшарування сітківки очей і катаракти правого ока.

 

У відповідь на слова Тетяни Ричкової редактор також заявив, що після суду у справі Іловайської трагедії, на якому він виступає свідком, негайно піде на складну операцію на зорі. «Чому не зараз? Тому що інакше можуть виникнути ризики, що про резонансний процес я не зможу написати», - пояснив він.

 

Він підкреслив, що ніколи не називає себе військовим експертом та просить титрувати його як журналіста.

 

Головред «Цензора» також уточнив, що планує йти в піхотну частину, створення якої відбудеться найближчим часом. «Цим проектом я займаюся останні сім місяців. Сподіваюся, що Міноборони і Генштаб підтримають цей проект як такий, що зміцнить нашу обороноздатність і дозволить залучити на службу ветеранів АТО та учасників бойових дій, професіоналів, в тому числі тих, хто вже демобілізувався. Загалом, я в будь-якому випадку має намір потрапити на фронт», - написав пан Бутусов.

 

У коментарі «Детектор медіа» він уточнив, що повістки не отримував, а піде на фронт добровольцем. «Кілька місяців тому» я проходив медкомісію у військкоматі. Через зір я придатний до військової служби тільки у військовий час, який не настав», - зазначив Юрій Бутусов.

 

Редактор додав, що проект військової частини, про яку йдеться, не буде підпорядковано Міноборони. Однак, якщо цю ідею не буде реалізовано, він піде служити до лав Збройних сил.

 

«В будь-якому разі, одразу після операції я заново стану на облік, пройду медичні обстеження в військкоматі і поїду в АТО», - зазначив він.

 

Нагадаємо, як писало видання «Дуся», Юрій Бутусов закликав усі українські редакції збирати кошти для купівлі зброї військовим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду