СБУ заявляє, що вживає заходів для звільнення журналістки Марії Варфоломеєвої з полону «ЛНР»

СБУ заявляє, що вживає заходів для звільнення журналістки Марії Варфоломеєвої з полону «ЛНР»

4 Серпня 2015
2666

СБУ заявляє, що вживає заходів для звільнення журналістки Марії Варфоломеєвої з полону «ЛНР»

2666
СБУ заявляє, що вживає заходів для звільнення журналістки Марії Варфоломеєвої з полону «ЛНР»
СБУ заявляє, що вживає заходів для звільнення журналістки Марії Варфоломеєвої з полону «ЛНР»

Створений при Службі безпеки України (СБУ) Міжвідомчий центр допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти разом з громадськими та волонтерськими організаціями вживають всіх можливих заходів для звільнення заручників, в тому числі журналістки Марії Варфоломеєвої (на фото). Про це йдеться у відповіді речниці прес-центру СБУ Олени Гітлянської на запит «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, луганська журналістка Марія Варфоломєєва перебуває в заручниках «ЛНР» з 9 січня. Того дня її викрали озброєні люди, які називали себе «ополчення ЛНР». Приводом для «затримання» стала фотозйомка Луганська, яку, зі слів журналістки, вона робила для одного з харківських видань. Згодом стало відомо, що бойовики висунули їй звинувачення в «коригуванні артилерійського вогню», за що їй загрожує 15 років ув'язнення.

 

«Інформація про постраждалих громадян використовується, зокрема, в переговорному процесі щодо звільнення заручників у ході засідань трьохсторонньої контактної групи в м.Мінськ, надається представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста, які працюють на тимчасово окупованій території, а також волонтерам, що беруть участь у перемовинах з представниками «ЛНР» та «ДНР». Разом з тим, ми не можемо розкривати деталі перемовин щодо звільнення заручників. Просимо з розумінням до цього поставитися. Сподіваємося на якнайшвидше звільнення Марії Варфоломеєвої та інших наших співвітчизників», - йдеться у відповіді СБУ.

 

«Детектор медіа» також очікує відповідь на запит щодо долі Марії Варфоломеєвої від Адміністрації Президента України.

 

 

Нагадаємо, 18 липня в ефірі «Громадського мовлення Донбасу» волонтер групи «Патріот» Гайде Різаєва, яка сама тривалий час перебувала у полоні , заявила, що сепаратисти готові обміняти луганську журналістку Марію Варфоломеєву, яка більше півроку перебує у полоні в «ЛНР», у форматі «один на один», а не на 4 або 5 чоловік, як говорилося раніше.

 

Раніше «Репортери без кордонів» засудили тривале утримання в заручниках молодої української журналістки Марії Варфоломєєвої та вимагали негайного її звільнення.

 

На початку червня українські журналістські організації та рухи звернулися до Президента України Петра Порошенка, тодішнього голови СБУ Валентина Наливайченка, міжнародних правозахисних організацій та дипломатичних структур з вимогою вжити всіх зусиль для звільнення луганської журналістки Марії Варфоломєєвої з полону так званої «ЛНР». Відповідну заяву поширили 2 червня рух «Стоп цензурі!», ГО «Інститут масової інформації», ГО «Детектор медіа», ГО «Інститут розвитку регіональної преси».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду