Держкіно анульовує прокатне посвідчення російського телесеріалу «Лягавий»

Держкіно анульовує прокатне посвідчення російського телесеріалу «Лягавий»

27 Липня 2015
2285

Держкіно анульовує прокатне посвідчення російського телесеріалу «Лягавий»

2285
Держкіно анульовує прокатне посвідчення російського телесеріалу «Лягавий»
Держкіно анульовує прокатне посвідчення російського телесеріалу «Лягавий»

Державне агентство України з питань кіно прийняло рішення анулювати прокатне посвідчення російського телесеріалу «Лягавий» та скасувати державну реєстрацію цього телефільму. Про це повідомляється на сайті відомства.

 

Відповідне рішення   24 липня прийняла Експертна комісія за результатами перевірки. Підстава для рішення анулювати прокатне посвідчення -  закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», яким заборонено розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію органів держави-агресора.       

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у червні  Національна рада України з питань телебачення й радіомовлення  висловила зауваження щодо «Лягавого», який транслювався в ефірі телеканалу ICTV. Героєм цього телесеріалу, акцентували в Нацраді, є працівник Міністерства внутрішніх справ СРСР. «У законі, де є вичерпний перелік радянських органів державної безпеки (популяризація яких забороняється. - ТК), МВД СССР відсутнє. Там є ВЧК, ЧК, ВУЧК, ГПУ, ОГПУ, НКВД, НКГБ, МГБ, КГБ, а МВД СССР немає! Тому ми звертаємося до депутатів, які ініціювали цей закон, з пропозицією додати МВД СССР, якщо вони вважають його забороненим», - розповів член Нацради Владислав Севрюков.

 

Нагадаємо, 24 липня Держкіно було анульовано  прокатні посвідчення та скасовано держреєстрацію на телевізійні серіали виробництва Росії «Летючий загін», «Бандитський Петербург 4. Арештований», «Бандитський Петербург 5. Опер», «Бандитський Петербург 6. Журналіст», «Звіздар».

 

На початку липня агентством було анульовано прокатні посвідчення та скасовано державну реєстрацію російських серіалів «Каменська-5» та «Каменська-6» через пропаганду у них силових структур держави-агресора.

 

26 червня стало відомо, що під заборону Держкіно потрапили телесеріали «Пороги», «Зозулечка/Жмурик», «Наказано знищити: Операція «Китайська скринька», «Кобра: Антитерор «Кобра 2», «Кобра/Маросейка 12».

 

Раніше в Держкіно повідомляли, що із серпня 2014 року було відмовлено у видачі, а також анульовано прокатні посвідчення майже 400 фільмам і серіалам російського виробництва. Зокрема, 4 червня у зв'язку із набуттям чинності закону щодо захисту інформаційного телерадіопростору України до переліку заборонених додалися 162 фільми та серіали.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2285
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Danila
3193 дн. тому
Тоді треба всі радянські детективи заборонити. Тай взагалі весь радянський кінематограф. Он, в Королеві Бензоколонки також представник міліції одну з головних ролей грає... Безголові... Хай спочатку навчаться таке кіно робити, а потім забороняють.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду