В «Укрінформі» почали обирати власного «Журналіста року»

В «Укрінформі» почали обирати власного «Журналіста року»

27 Липня 2015
1466

В «Укрінформі» почали обирати власного «Журналіста року»

1466
В «Укрінформі» почали обирати власного «Журналіста року»
В «Укрінформі» почали обирати власного «Журналіста року»

Генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Олександр Харченко ініціював відзначення премією кращого журналіста цього ЗМІ. Цього року ним стала оглядач агентства Лана Самохвалова. Про це «Детектор медіа» повідомили в агентстві.

 

«Коли я прийшов в агентство навесні 2014 року, якоїсь творчої премії для журналістів не існувало. Вирішили її заснувати, оскільки виходимо з того, що для кожного журналіста як представника творчої професії визнання колег є дуже важливим», - коментує пан Харченко.

 

Щомісяця редакції агентства подають до дирекції кандидатури. Керівництво обирає з них «десятку» кращих журналістів та редакторів.

 

«Оскільки у фінансовому плані йдеться про суму не дуже вражаючу, між собою звемо цю відзнаку «малою Пулітцерівською премією», або ж  просто «малим Пулітцером». За перші 12 місяців Лана Самохвалова зібрала найбільше - 6 «малих пулітцерів». На друге місце,  з 5  «пулітцерами», піднявся власкор агентства у Варшаві Юрій Банахевич. У інших їхніх колег -  по 2-3 «пулітцери»», - уточнив процедуру визначення переможця гендиректор.

 

Олександр Харченко відзначив, що Лана Самохвалова добре проявила себе відразу в кількох жанрах: вона перша провела розслідування мільярдних оборудок у державній зерновій компанії, її репортажі «завжди мають свою особливу емоційну, зворушливу тональність». Інтерв`ю журналістки з діючим міністром Грузії Теєю Цулукіані  «мало резонанс в обох країнах, про який кожен амбітний журналіст може лише мріяти».

 

Юрій Банахевич натомість відзначився в одному жанрі - інтерв'ю. За кілька місяців він поспілкувався з Олександром Кваснєвським, Адамом Міхніком, Лєшеком Бальцеровичем та Гаррі Каспаровим.

 

Олександр Харченко також додав, що наступного року, в липні 2016-го, «Укрінформ» назве двох кращих працівників - журналіста року та фотожурналіста.

 

Нагадаємо, наприкінці червня заступник генерального директора українського національного інформаційного агентства «Укрінформ»  Марина Сингаївська повідомила, що ЗМІ незабаром оновить сайт, також тривають переговори про відкриття нових корпунктів агентства закордоном - у Китаї та Канаді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1466
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду