На премію Emmy претендує декілька документальних проектів про кризу в Україні

На премію Emmy претендує декілька документальних проектів про кризу в Україні

23 Липня 2015
1599

На премію Emmy претендує декілька документальних проектів про кризу в Україні

1599
На премію Emmy претендує декілька документальних проектів про кризу в Україні
На премію Emmy претендує декілька документальних проектів про кризу в Україні

На 36-ту щорічну американську телепремію «Еммі» в галузі новин та документалістики (News and Documentary Emmy Award) претендує декілька проектів, що розповідають про ситуацію в Україні. Повний список домінантів на премію було опубліковано 22 липня на офіційному сайті нагороди.

 

Зокрема у номінації «Цикл сюжетів з висвітлення гарячої теми у новинному випуску» (Outstanding Coverage of a Breaking News Story in a News Magazine continued) змагається проект телекомпанії PBS Frontline «Битва за Україну» (The Battle for Ukraine), режисер та продюсер Джеймс Джонс (James Jones), та цикл репортажів Vice News «Російська рулетка» ( Russian Roulette), продюсер Саймон Островський (Simon Ostrovsky).

 

Фільм «Битва за Україну» вийшов в ефірі PBS Frontline наприкінці травня 2014 року. Як зазначається на сайті телеканалу, у фільмі ньому подається дві сторони конфлікту на сході України. Видання Christian Science Monitor зазначало, що цей фільм показує, як «непорушні ідеологічні відмінності між Сходом і Заходом штовхають країну на межу громадянської війни». Проект демонструє також, як заворушення в Україні спровокували одне із найбільших протистоянь між Росією та Сполученими Штатами з часів Холодної війни.

 

Цикл Vice News «Російська рулетка» налічує уже понад 100 епізодів.

 

«Оператори Фредерік Пекстон, Михайло Галустов і Філ Коллер з кореспондентами Саймоном Островським і Генрі Ленгстоном подають неприкрашений погляд на війну, новаторські репортажі,, які показують, що офіційні заяви з Кремля про те, що Росія не є безпосередньо залученою в конфлікт, не відповідає реальності», - зазначається в описі проекту.

 

Проект «Російська рулетка» також претендує на номінацію «Видатна відео-журналістика: Новини» (Outstanding Video Journalism: News).

 

Також на «Еммі» висунуто два новинні сюжети про події в Україні.

 

Сюжет корпорації CNN «Україна: стрілянина на Майдані Незалежності» (Ukraine: Shooting in Independence Square) висунуто номінації Outstanding Live Coverage of a Current News Story-Long-Form. Продюсери відеосюжету - Вікторія Бутенко, Ендрю Карей та Демієн Вард (Victoria Butenko, Andrew Carey, Damien Ward). Кореспонденти - Філ Блек та Нік Петон Волш (Phil Black, Nick Paton Walsh).

 

За статуетку «Еммі» у номінації Outstanding Coverage of a Breaking News Story in a Regularly Scheduled Newscast continued змагається сюжет NBC Nightly News під назвою «Україна» (Ukraine). Продюсер - Джеймс Новогрод (James Novogrod), міжнародний кореспондент - Річард Інжел (Richard Engel).

 

Оголошення переможців та церемонія нагородження премією News and Documentary Emmy Award відбудеться 28 вересня в Лінкольн-центрі у Нью-Йорку.

 

«Наше завдання полягає в нагородженні досконалості, тож номінаціями відзначено чоловіків та жінок  у сфері мовлення, які вирізняються способом інформування, яке часто супроводжується ризиком для їх життя. Технологічні інновації руйнують старі бізнес-моделі, створюючи неймовірні можливості для нового. Це захоплюючий час, щоб займатися новинами, і ми пишаємося можливістю вшанувати тих, хто робить відмінну роботу, змушуючи професію змінюватися і рости», - сказав Боб Мауро, президент організації National Academy of Television Arts & Sciences, яка вручає премію «Еммі» в категорії новин та документалістики.

 

Нагадаємо, документальний фільм «Кличко» німецького режисера Себастіана Денхардта, що розповідає про життя найвідоміших українських братів-боксерів, в 2013 році був номінований на щорічну премію Sports Emmy Awards.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду