Міліція провела обшук у студії «Укртелефільм» і вилучила документи щодо нерухомості

Міліція провела обшук у студії «Укртелефільм» і вилучила документи щодо нерухомості

14 Липня 2015
2112

Міліція провела обшук у студії «Укртелефільм» і вилучила документи щодо нерухомості

2112
Міліція провела обшук у студії «Укртелефільм» і вилучила документи щодо нерухомості
Міліція провела обшук у студії «Укртелефільм» і вилучила документи щодо нерухомості

14 липня слідчі ГУ МВС України в місті Києві провели обшук та вилучили документи, що стосуються майнових прав на нерухомість Української студії телевізійних фільмів «Укртелефільм». Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор телестудії Віктор Петренко.

 

Як писала «Детектор медіа», декілька років тривали судові процеси, пов'язані з відчуженням майна УСТФ «Укртелефільм», а саме з продажем житлових та офісних площ, що належать студії, в новозбудованому адміністративно-житловому комплексі за адресою Туманяна, 15-А в Києві.

 

За словами пана Петренка, одне з рішень суду дозволило слідчим столичної міліції провести обшук у приміщенні телестудії.

 

«Правоохоронці вилучили оригінали документів, згідно з якими студія продала майнові права на житло киянам. Суперечка про майнові права ще йде, хоча в принципі всі суди ми вже виграли, є відповідні розпорядження судів про те, що це майно належить нам. Але де гарантії, що не буде їх продовження, бо є люди й організації, які все ще сумніваються в цьому», - уточнив гендиректор.

 

Копії документів лишилися в розпорядженні студії «Укртелефільм». Віктор Петренко також уточнив, що, можливо, слідчі шукали оригінали деяких документів, яких студія в наявності не має.

 

Як писала «Детектор медіа», за останнє десятиріччя керівництво студії неодноразово звинувачували в діяльності, що не передбачена її статутом, а саме: інвестування будівництва житла з наміром його подальшої реалізації. Так, у січні 2004 року між Кіностудією та ЗАТ «Міжнародна інвестиційна компанія "Інтерінвестсервіс"» укладено договір про спільну діяльність із метою забезпечити спільне інвестування та залучення коштів щодо спільного будівництва адміністративно-житлового комплексу з підземним паркінгом на вищевказаній земельній ділянці площею 1,45 га та ведення спільної господарської діяльності за продажем та іншої реалізації приміщень та отримання прибутку для учасників договору. Площа житлового будинку - 74,7 тис. кв. м; загальна площа квартир будинку - 54,3 тис. кв. м.

 

Житловий комплекс збудовано на землі, що перебуває в оренді «Укртелефільму», поруч із самою студією. Зголосившись на цей проект, студія, яка вже понад 10 років не отримує державного фінансування, хотіла заробити кошти і, за словами нинішніх топ-менеджерів, витратити їх на виробництво нових фільмів. І вже навіть дещо встигла зробити від реалізації майже третини квартир (28 із 80), а саме зняти кілька стрічок, подекуди зробити ремонти в студії й купити обладнання.

 

У лютому 2009 року «Укртелефільм» та «Інтерінвестсервіс» підписали Акт розподілу житлових та нежитлових площ, згідно з яким студія отримала у власність 13,5% майнових прав на житлові та нежитлові площі, що становить 80 квартир загальною площею 8525,5 кв. м та офісні приміщення загальною площею 998 кв. м. Фактично студія забезпечила земельну ділянку, а партнери - будівництво комплексу. Будинок здано в експлуатацію в 2012 році. Студія встигла продати 28 квартир, ще 28 передала місту Києву (за переоформлення землі). Але влітку 2013 року в «Інтерінвестсервісі» змінюються власники (подейкують, що це було звичайнісіньке рейдерське захоплення), фірма передала у власність ТОВ «Сілтек ЛТД» майнові права на площі, що належать «Укртелефільму».

 

Телестудія намагалася в судах повернути вкладене, до цієї справи долучилася і прокуратура.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду