У міліції заявили, що не забирали у Дмитра Перепелиці планшет, а журналіст не мав посвідчення

У міліції заявили, що не забирали у Дмитра Перепелиці планшет, а журналіст не мав посвідчення

11 Липня 2015
2330

У міліції заявили, що не забирали у Дмитра Перепелиці планшет, а журналіст не мав посвідчення

2330
У міліції заявили, що не забирали у Дмитра Перепелиці планшет, а журналіст не мав посвідчення
У міліції заявили, що не забирали у Дмитра Перепелиці планшет, а журналіст не мав посвідчення

У головному управлінні МВС України спростували інформацію про те, що їх співробітники забрали у затриманого журналіста Дмитра Перепелиці планшет і повідомили, що він не мав при собі редакційного посвідчення. Про це у коментарі «Детектор медіа» сказала заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю столичної міліції Ірина Левченко.

 

Нагадаємо, 10 липня агентство «Українські новини» заявило, що представники Святошинського райуправління міліції незаконно затримали їх журналіста Дмитра Перепелицю під час розгону власників МАФів і кавових машин у Києві, а також забрали у нього редакційний планшет, на який він знімав подію. За повідомлення видання, журналіст пред'явив посвідчення свого ЗМІ.

 

«Ніщо не засвідчувало, що він журналіст - у нього не було ані посвідчення, ані бейджика. Під час сутички у штовханині працівники міліції  не могли з'ясувати його особу і що саме він там робив - писав матеріал чи щось інше. Тому його затримали, пізніше опитали. Про те, що він журналіст, ми дізналися з телефонного дзвінка редакції. Після того, як таким чином його особу встановили, журналіста відпустили», - зазначила пані Левченко.

 

Вона також заперечила звинувачення у тому, що співробітники МВС забрали у пана Перепелиці планшет: «Ми не маємо ніяких свідчень того, що журналіст тримав планшет в руках і звичайно, ніхто з міліціонерів нічого б у нього не відбирав. Зараз ми всі сподіваємося на очищення міліції і її успішне реформування».

 

Заступник начальника відділу зв'язків з громадськістю звернула увагу на те, що для запобігання подібних ситуацій - затримань правоохоронцями на декілька годин, журналістам слід завжди носити з собою посвідчення.

 

Як повідомляється на сайті ГУ МВС України, за фактом сутички в Святошинському районі було затримано 14 людей та розпочато кримінальне провадження за за ознаками ст. 356 КК України (самоправство). Пані Левченко зазначила, що журналіст у цій справі проходить як свідок.

 

Нагадаємо, 10 липня перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ)  Сергій Томіленко заявив, що очікує, що МВС оперативно надасть пояснення щодо інциденту з затриманням журналіста агентства «Українські новини» та буде поважати роботу співробітників ЗМІ. 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду