Мер Ірпеня подав до суду на журналістку Ірину Федорів

Мер Ірпеня подав до суду на журналістку Ірину Федорів

8 Липня 2015
2168

Мер Ірпеня подав до суду на журналістку Ірину Федорів

2168
Мер Ірпеня подав до суду на журналістку Ірину Федорів
Мер Ірпеня подав до суду на журналістку Ірину Федорів

Мер міста Ірпеня (Київська область) Володимир Карплюк подав до суду на журналістку, викладачку, депутатку селищної ради Ірину Федорів.  Про це вона повідомляє у своєму блозі на «Український правді».

 

За словами Ірини Федорів, розслідування громадського руху «Чесно» щодо нових політичних сил, серед яких є і партія «Нові обличчя», яку очолює мер Ірпеня, було опубліковане  на сайті «Чесно» та в «Українській правді». Цей політичний огляд також передукував місцевий сайт «Громада Приірпіння». Наразі Володимир Карплюк подав до суду на Ірину Федорів й вимагає спростування лише у виданні «Громаді Приірпіння».



В позовній заяві вбачається, як пише пані Федорів, що міський голвоа Ірпеня з усім викладеним у публікації згодний. Його не влаштовують лише два судження: «Володимир Карлюк - протеже Петра Мельника» і «Володимир Карплюк вибудував мережу своїх місцевих ЗМІ, розвинув рекламний бізнес - борди та сітілайти».

 

У відповідь журналістка повідомляє: «Варто зазначити, що про те, що Петро Мельник підтримував Володимира Карплюка написали в "Тижні"». Вона також наводить докази, що мер Ірпеня підтримує місцеве видання «Пульсар Приірпіння», керівник якого начебто одночасно очолює комунальну газету Ірпеня: «До слова, керівниця "Пульсару" тепер не абихто! А головний редактор комунальної газети "Ірпінський вісник", де Карплюка цитують мало не сторінками». 

Нагадаємо, у березні екс-керівник інформаційно-аналітичного відділу програми «Вікна-Новини» Ірина Федорів, яка пропрацювала на каналі СТБ близько 10 років, стала координатором регіональної мережі громадського руху «Чесно».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2168
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду