СБУ пояснила причини видворення за межі України журналістки російського «Первого канала»

СБУ пояснила причини видворення за межі України журналістки російського «Первого канала»

2 Липня 2015
1686

СБУ пояснила причини видворення за межі України журналістки російського «Первого канала»

1686
СБУ пояснила причини видворення за межі України журналістки російського «Первого канала»
СБУ пояснила причини видворення за межі України журналістки російського «Первого канала»

Служба безпеки України (СБУ) повідомляє, що примусовим видворенням з території України журналістки російського «Первого кнаала» Олександри Черепніної було заблокувало «проведення інформаційно-пропагандистської кампанії спецслужб Росії». Про це йдеться у повідомленні на сторінці СБУ у Facebook.

 

СБУ повідомляє, що журналістка російської телекомпанії «Первый канал» Олександра Черепніна 19 червня прибула до України «з намірами деструктивного впливу на вітчизняний медіа-простір».

 

В її сюжеті, що оприлюднив «Первый канал» 24 червня, зображені:


- малолітні діти, які через нібито «деструктивне виховання активно закликають до міжнаціональної ворожнечі та знищення громадян РФ»;


- школярі, у яких на «державному рівні активно виховують почуття ненависті до громадян РФ»; 


- військовослужбовці Збройних сил України, яких названо «бойовиками, що беруть участь в ідеологічній обробці дітей з метою популяризації ненависті до Росії та розпалювання міжнаціонального конфлікту».

 

«Службою безпеки України прийнято рішення про блокування деструктивних дій журналістки «Первый канал». Вчора її затримано та примусово повернуто до Російської Федерації. Також Олександрі Черепніній заборонено в'їжджати до України терміном на три роки», - повідомляє СБУ.

 

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що Служба безпеки України депортувала з країни журналістку російського «Первого канала» Олександру Черепніну за антиукраїнську діяльність.

 

«Сьогодні вислано журналістку "Первого канала" Олександру Черепніну із забороною на в'їзд до України на три роки", -заявили в прес-центрі СБУ. При цьому в СБУ зазначили, що підставою для видворення журналістки з країни стала її «антиукраїнська деструктивна діяльність».

 

2 липня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом депортації з території України журналістки російського «Первого канала» Олександри Черепніної. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував видворення з території України кореспондента російського «Первого канала» і  назвав ці дії з боку СБУ «категорично неприйнятними».

 

«Детектор медіа»

Фото - СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1686
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду