Прокуратура Черкаської області не може встановити, які міліціонери били журналіста Ігоря Єфімова під час Євромайдану

Прокуратура Черкаської області не може встановити, які міліціонери били журналіста Ігоря Єфімова під час Євромайдану

2 Липня 2015
2138

Прокуратура Черкаської області не може встановити, які міліціонери били журналіста Ігоря Єфімова під час Євромайдану

2138
Прокуратура Черкаської області не може встановити, які міліціонери били журналіста Ігоря Єфімова під час Євромайдану
Прокуратура Черкаської області не може встановити, які міліціонери били журналіста Ігоря Єфімова під час Євромайдану

Прокурор Черкаської області області Сергій Овчаренко заявив, що прокуратура поки що не змогла ідентифікувати співробітників міліції, які 20 лютого 2014 року,  під час Євромайдану побили журналіста газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова (на фото). Про це він сказав 1 липня на прес-конференції,  повідомляє черкаське видання «Прочерк».

 

Сергій Овчаренко повідомив, що  органи прокуратури Черкаської області розслідували 25 кримінальних справ, які мають стосунок до Євромайдану. За його словами, 11 проваджень стосовно 14 осіб було скеровано до суду.

 

«Це - працівники ДАІ, які під час акцій «Автомайдану» не вживали заходів щодо припинення підпалів та пошкоджень автомобілів учасників акцій. Це - слідчі працівники органів внутрішніх справ, які незаконно затримували учасників мирних акцій протесту й осіб, які взагалі не брали участі в акціях. Це - три працівники прокуратури, в тому числі заступник прокурора міста Черкас. Це - також заступник командира батальйону патрульної служби, який не вжив заходів під час подій на Черкаській дамбі й призвели до побиття працівниками міліції журналіста», - повідомив прокурор.

 

Щодо останнього із названих епізодів Сергій Овчаренко зазначив, що розслідування триває. За його словами, виникли проблеми в ідентифікації тих, хто бив працівника ЗМІ. «Прочерк»  нагадує, що 20 лютого минулого року постраждав фотокореспондент «Вечірніх Черкас» Ігор Єфімов.

 

«Тоді всі були в захисних шоломах, балаклавах. І, на жаль, потерпілий не зміг нікого із них впізнати. А працівники міліції не виявили правосвідомості й не сказали, хто саме з них завдавав журналістові тілесні ушкодження. Але, повторюю, це провадження ще розслідується і, думаю, по ньому ще будуть результати», - зазначив прокурор.

 

Нагадаємо, ще у лютому прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт керівнику батальйону патрульної служби за те, що не зупинив підлеглих, які 20 лютого 2014 року на мітингу Євромайдану побили журналіста Ігоря Єфімова.  «Слідством встановлено, що вказаний посадовець внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків не припинив дії підлеглих працівників міліції, які 20 лютого 2014 року поблизу Золотоніської дамби, перевищуючи свої службові повноваження, застосували фізичне насильство та спецзасоби до активістів і журналіста Ігоря Єфімова», - йдеться в повідомленні прокуратури.  

 

20 лютого минулого року в Черкасах під час штурму «Беркутом» пікету мешканців міста на блок-пості біля дамби, силовики напали на двох місцевих журналістів. Беркутівці побили фотографа газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова, а журналісту Черкаської ОДТРК Валентину Чернявському погрожували зброєю. 

 

За січень-лютий минулого року напади здійснювалися ще на 4 журналістів: 23 січня уночі невідомі у цивільному затримали та жорстоко побили керівника та оператора сайту міста Черкас 0472.ua Олега Огілька, 27 січня у Черкасах під час розгону мітингу «Беркут» жорстоко побив журналіста каналу «Інтер» Станіслава Кухарчука. Оператору ТРК «Вікка» Сергію Єфімовурозбили камеру. Також постраждали двоє працівників польсько-білоруського каналу «Белсат», які є членами Асоціації польських журналістів -  Сергій Марчик, якому «беркутів ці» завдали суттєвих травм, і Юрій Висоцький.

 

28 травня 2014 року черкаські журналісти вимагали прискорити розслідування побиття колег беркутівцями.

 

25 грудня минулого року Секретаріат Черкаської обласної організації НСЖУ засудив бездіяльність правоохоронців у розслідуванні справ про побиття журналістів під час подій Євромайдану у місті. Того ж дня начальник сектору зв'язків з громадськістю УМВС у Черкаській області Дмитро Грищенко повідомив, що черкаська міліція не веде жодної справи про це, оскільки всі кримінальні провадження перебувають у веденні черкаської прокуратури.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду