«Інтер» продовжив ліцензію, але боїться блокування мовлення – заява телеканалу

«Інтер» продовжив ліцензію, але боїться блокування мовлення – заява телеканалу

30 Червня 2015
3340

«Інтер» продовжив ліцензію, але боїться блокування мовлення – заява телеканалу

3340
«Інтер» продовжив ліцензію, але боїться блокування мовлення – заява телеканалу
«Інтер» продовжив ліцензію, але боїться блокування мовлення – заява телеканалу

Сьогодні, 30 червня, телеканал «Інтер» продовжив ліцензію на мовлення: відповідні документи представникам телеканалу були передані з Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Водночас «Інтер» заявляє, що «політичний тиск на канал триває». Про це йдеться у заяві, яку отримала «Детектор медіа».

 

Телеканал «Інтер» зазначив, що рішення Нацради про продовження ліцензії на право мовлення каналу  «ще раз підтверджує, що телеканал «Інтер» дотримується всіх норм чинного законодавства України і працює в правовому полі».

 

Нагадаємо, 11 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення продовжила строк дії ліцензії телеканалу «Інтер» на цілодобове ефірне аналогове мовлення на мережі УТ-3 (389 передавачів по всій Україні) на 7 років. Один з пунктів рішення Нацради також зобов'язує «Інтер» забезпечити перехід на цифрове мовлення згідно з окремим рішенням Національної ради. Телеканал «Інтер» має сплатити за продовжену ліцензію збір до державного бюджету в розмірі 4 млн 265 тис. 679 грн.

 

Водночас канал заявляє, «рейдерська атака на найбільший український телеканал «Інтер» триває».  «Ми сподівалися, що продовження ліцензії на право мовлення поставить крапку в усіх інспірованих скандалах навколо телеканалу "Інтер", які активно роздувалися протягом останніх декількох місяців. Але політичний тиск на канал триває. Тільки протягом кількох останніх днів в Івано-Франківський окружний адміністративний суд було подано 15 позовів, метою яких, на думку каналу, є блокування його мовлення. Це свідчить про те, що рейдерська атака на найбільший український телеканал "Інтер" триває», - йдеться у заяві.

 

У таких діях канал вбачає «злочин проти свободи слова». «Ми вбачаємо в цих діях серйозну загрозу всім незаангажованим ЗМІ в Україні і розцінюємо подібні дії як злочин проти свободи слова, системний наступ на незалежні засоби масової інформації та прямий шлях до жорсткої цензури і диктатури», - наголошується у заяві «Інтера».

 

 

Нагадаємо, до Івано-Франківського окружного адміністративного суду подано понад 10 позовних заяв до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо скасування рішення від 11 червня про продовження строку дії ліцензії телеканалу «Інтер» на ефірне аналогове мовлення на мережі УТ-3.

 

Крім того до Київського окружного адміністративного суду подав позов проти Нацради телеканал«Малятко TV», який просить суд визнати такою, що втратила чинність, ліцензію каналу «Інтер» на ефірне аналогове мовлення і зобов'язати Нацраду вирішити питання про її анулювання. «Малятко TV» також подав клопотання про забезпечення позову шляхом заборони Нацраді вчиняти будь-які дії щодо продовження строку дії ліцензії «Інтера», але 10 червня суд відмовив у вжитті таких заходів.

 

На думку телеканалу «Інтер», судові дії є «продовженням політичного тиску, що чиниться останнім часом на телеканал "Інтер"». Нагадаємо, що представники партії «Народний фронт»вимагали не продовжувати ліцензію каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду