Державна фіскальна служба не розголошує, що саме вилучила в редакції «Вестей»

Державна фіскальна служба не розголошує, що саме вилучила в редакції «Вестей»

23 Червня 2015
1931

Державна фіскальна служба не розголошує, що саме вилучила в редакції «Вестей»

1931
Державна фіскальна служба не розголошує, що саме вилучила в редакції «Вестей»
Державна фіскальна служба не розголошує, що саме вилучила в редакції «Вестей»

Державна фіскальна служба не розголошує результати обшуку, проведеного 18 червня в редакції газети «Вести». Про це йдеться у відповіді відомства на інформаційний запит «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, газета «Вести» стверджує, що під час обшуку 18 червня податківці вилучили в редакції всю техніку. Але видання продовжує свій вихід.

 

«Детектор медіа» поцікавилася в Державної фіскальної служби, чи відповідає ця інформація дійсності, що саме було вилучено, на яких підставах і коли буде повернуто.

 

У відповідь нам повідомили, що «у ході обшуку вилучено предмети та документи, які мають значення для встановлення істини у провадженні». Але які саме - не розголошують, посилаючись на таємницю слідства: «Надання інформації про результати проведення слідчої дії у кримінальному провадженні - обшуку, у тому числі вилучені предмети та документи, не є можливим».

 

У ДФС нагадали, що проводять досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами ухилення від сплати податків, фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України.

 

«18.06.2015 в ході досудового слідства у кримінальному провадженні на підставі ухвали слідчого судді слідчими та оперативними працівниками податкової міліції проведено обшук у офісному приміщенні ТОВ «Вісті Мас-Медіа», яке є засновником друкованого видання газета «Вести». У ході обшуку вилучено предмети та документи, які мають значення для встановлення істини у провадженні. Проведення обшуку закінчено 18.06.2015», - йдеться у відповіді на інформаційний запит.

 

Також у прес-службі повідомили, що 19 червня у ДФС відбулася зустріч начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС Вадима Мельника з головним редактором газети «Вести» Ігорем Гужвою. Під час зустрічі пан Мельник сказав: «Роботі медіа-холдингу перешкод не здійснюватиметься, досудове слідство буде закінчено у найкоротший термін».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду