У Вінниці затримали розповсюджувачку бюлетня «Провокатор»  - «Чорний комітет»

У Вінниці затримали розповсюджувачку бюлетня «Провокатор» - «Чорний комітет»

20 Червня 2015
3218

У Вінниці затримали розповсюджувачку бюлетня «Провокатор» - «Чорний комітет»

3218
У Вінниці затримали розповсюджувачку бюлетня «Провокатор»  - «Чорний комітет»
У Вінниці затримали розповсюджувачку бюлетня «Провокатор»  - «Чорний комітет»

У Вінниці затримали дівчину, яка розповсюджувала інофрмаційний бюлетень «Провокатор» та відібрали тисячу примірників випуску. Цю інформацію громадянської ініціативи «Чорний комітет» «Детектор медіа» підтвердила член редакційної ради бюлетеня Ганна Сінькова.

 

За її словами, затримали дівчину чоловіки, які мали посвідчення СБУ та керувалися постановою Вінницького міського суду щодо порушення за статтею 258 «Тероризм» Кримінального кодексу України.

 

«Такий інтерес до газети викликаний тим що Вінниця стала центральною темою номера: на першій шпальті написано про справу Юрія Хорта, а центральна тема номера - Віта Заверуха...», - зазначила пані Сінькова.

 

Нагадаємо, члена партії «Воля», айдарівця Юрія Павленка (псевдонім «Хорт»)   було арештовано у Вінниці на 60 діб після того, як він у приміщенні облдержадміністрації порвав портрет Президента Петра Порошенка. Його звинувачуюють у хуліганстві. Партія «Воля» заявляє, що це політичне переслідування «за активну громадянську й політичну позицію». 12 червня під судом, де відбувалося закрите засідання щодо пана Хорти, активісти влаштували бійку.

 

Вінницька активістка з батальйону «Айдар» Вікторія Заверуха була затримана за підозрою в причетності до вбивства міліціонерів у Києві.

Як акцентувала Ганна Сінькова, випуск бюлетеня з публікаціями про пана Павленка і пані Заверуху було поширено у восьми областях України, однак лише у Вінниці він викликав таку реакцію. Також «Провокатор», за її даними, поширено у Києві, Львові, Чернігові, Харкові, Кіровограді, Запоріжжі, Сумах.

 

Директор студії документальних фільмів НТКУ та голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка Марк Гресь на своїй сторінці у Facebook розкритикував дії СБУ.

 

«Детектор медіа» звернулася до чергових УСБУ у Вінницькій області та МВС України в Вінниці. Вони поінформували, що про випадки затримання розповсюджувачів «Провокатора» їм невідомо. Запитання «Детектор медіа» надіслала до прес-служби СБУ та відділу зв'язків з громадськістю МВС України в Вінниці.

 

«Провокатор» - бюлетень «Чорного комітету», не зареєстрований як друковане видання. Цю громадянську ініціативу було засновано у 2009-му. Редколегія розглядає матеріали від усіх бажаючих. Окрім друкованої, контент поширюється на Dvizhuha.info.

 

До 2013-го «Чорний комітет» випускав бюлетень «Вінок», дописувачі якого піддавали критиці, зокрема, дії екс-президента Віктора Януковича. Члени редакційної ради наголошують, що мають на меті подавати факти новини й художні тексти щодо актуальних подій в Україні. Представницьку роль у «Чорному комітеті» виконує Богдан Тицький. Після Революції Гідності представники організації оголосили, що фокусуються на боротьбі корумпованою системою влади та допомагатимуть в боротьбі з сепаратистами.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду