Комітет свободи слова підтримав законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення друкованих ЗМІ

Комітет свободи слова підтримав законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення друкованих ЗМІ

17 Червня 2015
2222

Комітет свободи слова підтримав законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення друкованих ЗМІ

2222
Комітет свободи слова підтримав законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення друкованих ЗМІ
Комітет свободи слова підтримав законопроект Томенка й Абдулліна про роздержавлення друкованих ЗМІ

17 червня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав законопроект № 1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», зареєстрований 1 грудня 2014 року народними депутатами Миколою Томенком та Олександром Абдулліним. Комітет рекомендує парламент прийняти законопроект у першому читанні за основу та в цілому.

 

Законопроект передбачає, що реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюється у два етапи: перший - протягом одного року з дня набрання чинності законом та другий - протягом наступних двох років.

 

На першому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій, які звернулися з відповідними клопотаннями та були внесені до переліку, що затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням Держкомтелерадіо.

 

На другому етапі здійснюється реформування друкованих ЗМІ та редакцій, які не реформовані на першому етапі.

 

1. Реформування друкованих ЗМІ та редакцій здійснюється такими способами:

1) вихід органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників (співзасновників) друкованого ЗМІ та редакції - у разі відсутності державного (комунального) майна у майні редакції;

2) вихід органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників (співзасновників) друкованого ЗМІ та редакції з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб'єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення та тематичної спрямованості друкованого ЗМІ;

3) вихід органів державної влади, інших державних органів та органів місцевого самоврядування із складу засновників (співзасновників) друкованого ЗМІ та редакції з наступною приватизацією майна редакції, що перебуває у державній чи комунальній власності, відповідно до законодавства з питань приватизації, - у разі, коли трудовий колектив редакції не подає протягом установленого законом строку пропозиції щодо своєї участі у реформуванні друкованого ЗМІ;

4) перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, в офіційні друковані видання.

 

Протягом чотирьох місяців з дня набрання чинності законом засновники (співзасновники) друкованого ЗМІ та редакції зобов'язані погасити борги з обов'язкових платежів, ліквідувати заборгованість із заробітної плати та виконати інші фінансові зобов'язання відповідно до законодавства.

 

Рішення про реформування друкованого ЗМІ та редакції приймається їх засновниками (співзасновниками) за участю трудового колективу. При цьому трудовий колектив має пріоритетне право у визначенні способу реформування.

 

За словами Миколи Томенка, текст законопроекту № 1123 практично повністю відповідає законопроекту про реформування друкованих ЗМІ, який Верховна Рада провалила у квітні 2014 року. Суттєва правка була внесена у статтю проекту про збереження у процесі роздержавлення мови друкованого періодичного видання та його тематичного спрямування.

 

Наприкінці березня цей законопроект надійшов на експертизу до Ради Європи. Експерти Ради Європи підготували його експертну оцінку.

 

17 червня низка громадських медійних організацій, серед яких ГО «Інститут медіа права», ГО «Детектор медіа», ГО «Інститут масової інформації», ГО «Інститут розвитку регіональної преси» і ГО «Центр UA», закликали владу невідкладно розпочати реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ в Україні та ухвалити законопроект № 1123.

 

Ще у 2005 році Рада Європи рекомендувала Україні здійснити роздержавлення друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади та місцевого самоврядування.

 

Водночас законопроект загалом підтримує Національна спілка журналістів України, але має до нього деякі зауваження. Серед положень законопроекту, які викликають стурбованість НСЖУ: однорічний період «пілотного проекту», протягом якого неможливо буде здійснити всі необхідні процедури, невизначеність щодо державної підтримки преси, відсутність чітких досліджень щодо розвитку газет. На переконання секретаріату НСЖУ, це може призвести до знищення місцевої преси в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2222
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду