Вищий спеціалізований суд відхилив касаційну скаргу «Експресу» щодо спростування інформації про Тягнибока

Вищий спеціалізований суд відхилив касаційну скаргу «Експресу» щодо спростування інформації про Тягнибока

12 Червня 2015
2011

Вищий спеціалізований суд відхилив касаційну скаргу «Експресу» щодо спростування інформації про Тягнибока

2011
Вищий спеціалізований суд відхилив касаційну скаргу «Експресу» щодо спростування інформації про Тягнибока
Вищий спеціалізований суд відхилив касаційну скаргу «Експресу» щодо спростування інформації про Тягнибока

Вищий спеціалізований суд України відхилив касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю «Експрес мультимедіа груп» на рішення Франківського районного суду Львова та ухвалу апеляційного суду Львівської області, за якими видання «Експрес» зобов'язано спростувати інформацію про голову Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олега Тягнибока. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

 

Очільник Юридичної служби ВО «Свобода» Олег Бондарчук, коментуючи рішення суду, сказав, що тепер представники «Експресу» можуть звертатися до Верховного Суду України.

 

Нагадаємо, в листопаді 2013 року пан Тягнибок звернувся до суду із вимогою визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію інформацію, подану «Експресом» у статті «Гроші Тягнибока-4. Угода з дияволом» Ігоря Починка за 24 жовтня 2013 року.

 

Позов пана Тягнибока стосувався деяких тверджень зі статті: «Керівник "Свободи" мав прямий фінансовий зиск від шахрайських операцій»; «Жертвами спільного моторошного бізнесу родини Тягнибока та доктора Новицького стали тисячі безневинних людей»; «Міжнародний шахрай доктор Новицький і... його бізнес-партнер Олег Тягнибок»; "Головний партнер доктора Новицького в Україні людина на сьогодні теж широко відома, публічна. Чи не щодня його прізвище з'являється у новинах, на телебаченні, радіо, у пресі. Щоправда, через характер його основної діяльності важко відразу зрозуміти, що поєднує цю людину з доктором Новицьким. А проте зв'язок це глибокий, давній, ґрунтований на тісних емоційних та фінансових засадах. Прізвище цієї людини Олег Тягнибок»; «Родина Тягнибоків та Новицький бізнес-партнери уже впродовж майже двох десятиліть. Якщо називати речі своїми іменами, то їхній бізнес обман важкохворих людей, що перебувають у відчаї. Їхні долі у цьому страхітливому бізнесі чітко поділені. Їхні ролі у цьому бізнесі чітко визначені. І їхня мета теж абсолютно зрозуміла гроші, нажива за всяку ціну, у тому числі й ціною людського життя»; «Спільника родини Тягнибоків заарештовано. Тягнибок далі рекламує доктора Новицького та його препарат...Препарат, що як це вже відомо сьогодні, сіє смерть».

 

У червні 2014 року Франківський райсуд задовольнив позов Олега Тягнибока до «Експрес мультимедіа груп» про спростування інформації, оприлюдненої в статті. За повідомленням ВО «Свобода», своїм рішенням суд зобов'язав «Експрес мультимедіа груп» спростувати інформацію пана Тягнибока. У «Експресі»  протягом місяця з дня набрання рішенням суду законної сили мала вийти резолютивна частина судового рішення на тій самій шпальті і тим само шрифтом, що і спростоване повідомлення.

 

У свою чергу, головний редактор, видавець газети «Експрес» Ігор Починок заявив, що не має жодного рішення суду, за яким газета «Експрес» зобов'язана що-небудь спростовувати.

 

У грудні Львівський апеляційний суд відхилив апеляцію «Експрес мультимедіа груп» про скасування рішення суду першої інстанції, яким ТОВ було зобов'язано спростувати подані «Експресом» відомості про Олега Тягнибока.

 

Нагадаємо, у травні львівська газета «Експрес» виграла суд у голови економічної ради ВО «Свобода» Ігоря Кривецького, який вимагав спростувати неправдиву інформацію про нього та сплатити 200 тис. грн. моральної компенсації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2011
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду