До 15 червня – подача заявок на тренінги від Institute for war&peace reporting

До 15 червня – подача заявок на тренінги від Institute for war&peace reporting

9 Червня 2015
1788

До 15 червня – подача заявок на тренінги від Institute for war&peace reporting

1788
До 15 червня – подача заявок на тренінги від Institute for war&peace reporting
До 15 червня – подача заявок на тренінги від Institute for war&peace reporting

Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) запрошує українських журналістів прослухати навчальний курс Institute for war& peace reporting (IWPR) з фізичної та цифрової безпеки, висвітлення війни та етичних питань.

 

Дедлайн подачі заявок на курс - 15 червня. Форму заявки можна знайти за лінком.

 

26 червня-1 липня  (дати орієнтовні, можуть незначно змінюватися) відбудеться тренінг для журналістів з роботи у ворожому середовищі/ Тренінг з цифрової безпеки.

 

20 учасників будуть поділені на дві групи по 10 осіб: коли перша група проходитиме тренінг з роботи у ворожому середовищі, друга - братиме участь у тренінгу з цифрової безпеки. У другому раунді групи поміняються місцями.

 

30 липня-2 серпня  (дати орієнтовні, можуть незначно змінюватися) відбудеться ренінг з висвітлення військових конфліктів та етичних питань.

 

Програма запрошує кваліфікованих кандидатів з друкованих ЗМІ, телебачення, радіо, електронних медіа. Участь у тренінгах є безкоштовною. Передбачені кава-паузи та обіди. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та передбачена компенсація витрат на проїзд.

 

Учасниками можуть стати журналісти, які зараз працюють і мають хороший попередній досвід роботи, але потребують додаткових навичок, які вони набудуть на тренінгах, для того щоб працювати більш безпечно і створювати більш точні, нейтральні та поглиблені матеріали; та зможуть гарантувати участь у всіх трьох тренінгах курсу. Журналісти повинні хотіти та бути готовими працювати з людьми, які можуть мати відмінні або протилежні до їхніх власних погляди.

 

Загалом у програмі передбачено місця для близько 20 журналістів. IWPR прагне залучити журналістів рівномірно з усіх регіонів країни, з акцентом на журналістів, які працюють в умовах воєнного конфлікту у східних областях України.

 

Журналісти, які відвідають всі семінари програми, отримають повний комплект безпеки, який містить бронежилет з написом «Преса», шолом, аптечку з ліками, що підходять для використання у зоні конфлікту в Україні.

 

Більш детальну інформацію про курс тренінгів можна знайти тут.

 

IWPR - це відзначена нагородами некомерційна організація, що займається питаннями міжнародних ЗМІ та прав людини. На даний момент вона представлена в трьох десятках країн у всьому світі і дає право голосу тим, хто втягнений в конфлікт, знаходиться в умовах кризи та змін. IWPR допомагає людям у найскладніших умовах отримувати доступ до інформації, необхідної для позитивних зрушень у їхньому житті - вимагати від уряду підзвітності, конструктивних рішень, зміцнення громадянського суспільства та захисту прав людини. IWPR формує навички та здібності місцевих журналістів, підтримує локальні ЗМІ, співпрацює із громадянським суспільством та урядами для того, щоб інформація мала якомога більший вплив.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1788
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду