Суд відмовив екс-гендиректору Концерну РРТ Олександру Півнюку у поновленні на посаді

Суд відмовив екс-гендиректору Концерну РРТ Олександру Півнюку у поновленні на посаді

9 Червня 2015
2258

Суд відмовив екс-гендиректору Концерну РРТ Олександру Півнюку у поновленні на посаді

2258
Суд відмовив екс-гендиректору Концерну РРТ Олександру Півнюку у поновленні на посаді
Суд відмовив екс-гендиректору Концерну РРТ Олександру Півнюку у поновленні на посаді

8 червня суддя Шевченківського районного суду Києва Олег Малінніков відмовив екс-гендиректору Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) Олександру Півнюку у задоволенні всіх позовних вимог у справі проти Кабінету міністрів України щодо його поновлення на посаді.  Пан Півнюк підтвердив цю інформацію «Детектор медіа» особисто.

 

«Відмовили. Я вважаю, що репортажі телеканалу "Інтер" про цей процес, а також скандальна поведінка одного народного депутата, який був на засіданні, здійснювали моральний тиск на суддю. Я вважаю рішення суду несправедливим і з огляду на це залишаю за собою право діяти відповідно до закону, боротися за справедливість», - зазначив колишній генеральний директор Концерну.

 

Нагадаємо, 27 лютого стало відомо, що Кабмін звільнив Олександра Півнюка з посади гендиректора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) розпорядженням № 126-р від 16 лютого. Згідно з розпорядженням, пана Півнюка звільнено «за одноразове грубе порушення трудових обов'язків (пункт 1 частини першої статті 41 Кодексу законів про працю України)».

 

Іншим розпорядженням № 127-р від 16 лютого Кабмін тимчасово, до призначення в установленому порядку генерального директора Концерну РРТ, поклав виконання обов'язків гендиректора на першого заступника гендиректора Володимира Іщука.

 

Раніше, 18 лютого, голова Держспецзв'язку Володимир Звєрєв повідомив, що Олександр Півнюк вирішив звільнитися з посади за власним бажанням і написав відповідну заяву. Пан Звєрєв також заявив, що міжвідомча комісія, що розслідувала діяльність Олександра Півнюка, не висувала йому звинувачень у сепаратизмі та фінансуванні російських каналів, однак визнала за необхідне передати висновки комісії до правоохоронних органів.

 

Один з членів урядової комісії повідомив «Детектор медіа», що у висновках комісії на 10 сторінках були перелічені порушення, які інкримінують Олександру Півнюку, і ці матеріали було передано до правоохоронних органів. Отримати висновки комісії «Детектор медіа» поки що не вдалося, оскільки вони призначені для службового використання.

 

Олександр Півнюк оскаржив своє звільнення в суді. Під час засідання суду 15 травня суддя Олег Малінніков заборонив журналістам вести аудіо- й відеозапис «на прохання представників Держспецзв'язку та Кабінету Міністрів».

 

Згідно із законом «Про забезпечення права на справедливий суд» ЗМІ можуть застосовувати портативні видеотехнічні прилади для фіксації судових засідань без дозволу суду.

 

Пізніше пан Півнюк пояснив внесення до Шевченківського районного суду Києва клопотання у його справі про проведення закритого від ЗМІ процесу. «Присутність на засіданні, зокрема, представників телеканалу "Інтер", який протягом останнього року неодноразово упереджено висвітлював ситуацію навколо Концерну РРТ і моєї діяльності на посту генерального директора, стала приводом для клопотання про проведення розгляду справи в закритому режимі», - заявляв пан Півнюк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду