Мінінформполітики проведе прес-конференцію щодо нової Концепції інформаційної безпеки України

Мінінформполітики проведе прес-конференцію щодо нової Концепції інформаційної безпеки України

8 Червня 2015
2959

Мінінформполітики проведе прес-конференцію щодо нової Концепції інформаційної безпеки України

2959
Мінінформполітики проведе прес-конференцію щодо нової Концепції інформаційної безпеки України
Мінінформполітики проведе прес-конференцію щодо нової Концепції інформаційної безпеки України

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що 9 червня Міністерство інформаційної політики України планує представити громадськості і ЗМІ нову Концепцію інформаційної безпеки України. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву міністра у Житомирі під час акції «Теплі долоні» на підтримку військових 95-ої бригади, які перебувають в зоні АТО.

 

За словами міністра, проект закону планують оприлюднити на прес-конференції у Києві 9 червня, а потім представити його у регіонах.

 

«Наприкінці травня його презентували, 9 червня буде прес-конференція, і ми його там оприлюднимо і поїдемо представляти по регіонах України», - сказав Стець.

 

Відповідаючи на запитання, що важливіше в умовах війни: свобода слова чи інформаційна безпека, міністр зазначив, що у вказаному проекті закону не буде проведено цієї межі між свободою слова та інформайіцною безпекою.

 

«Це - різні речі. В тому є ключова функція створеної при Міністерстві інформаційної політики експертної ради, до якої увійшли відомі журналісти і експерти. Саме в тому є велике напрацювання проекту закону, де не буде перейдено цієї межі між свободою слова та інформайіцною безпекою», - підкреслив Юрій Стець.

 

Щодо того, наскільки документ  змінить інформаційний простір України, міністр зазначив, що «держава має підтримувати та розвивати інформаційний простір, не можна, щоб інформаційна безпека і розвиток інформаційного простору - це були якісь хаотичні рухи, які у нас постійно відбуваються».

 

Міністр додав також, що Концепція інформаційної безпеки України покликана, серед іншого, підтримати фінансово певні інформаційні проекти, які стосуються історії держави.

 

Нагадаємо, Експертна рада при Міністерстві інформаційної політики у кінці травня закінчила роботу над Концепцією інформаційної безпеки України. Мова йде про стратегічну парадигму того, які виклики наразі має Україна в медіапросторі та як гарантувати свободу слова. У відомстві зазначають: надалі слід працювати на випередження, а не закриватись у глухій обороні від світових тенденцій.

 

Наступним етапом роботи експертної ради Мінінформполітики, інформує сайт відомства, стане направлення проекту Концепції інформаційної безпеки для експертної оцінки фахівцями із ОБСЄ та інших міжнародних організацій. А вже найближчим часом міністерство запланувало низку експертних обговорень в регіонах України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2959
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду