Руслана Коцабу залишили під вартою до серпня

Руслана Коцабу залишили під вартою до серпня

3 Червня 2015
1737

Руслана Коцабу залишили під вартою до серпня

1737
Руслана Коцабу залишили під вартою до серпня
Руслана Коцабу залишили під вартою до серпня

Cьогодні, 3 червня, івано-франківського блогера і журналіста Руслана Коцабу, якого звинувачують у державній зраді та перешкоджанні діяльності Збройних Сил України, міський суд залишив під арештом ще на 60 діб. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Після допиту свідків прокурор запропонував продовжити запобіжний захід Руслану Коцабі. Суддя Івано-Франківського міського суду Леся Зеленко винесла відповідний вирок, залишивши блогера під вартою до 3 серпня. Раніше Івано-Франківський міський суд залишив пана Коцабу під арештом до 6 червня.

 

Нагадаємо, 3 червня, в Івано-Франківському суді продовжився допит свідків у справі блогера Руслана Коцаби. У  суд з'явилися та дали свідчення четверо свідків. На засіданні були присутні представники ОБСЄ та активісти «Правого сектору».

 

Як писала «Детектор медіа», пан Коцаба у січні записав відеозвернення до Президента України, в якому закликав українців відмовитися від чергової хвилі мобілізації, мотивуючи таку відмову тим, що в Україні не оголошений військовий стан. Після того, як громадський активіст Тарас Дем'янів звернувся до СБУ із заявою про скоєння кримінального злочину згідно ст. 111 та 336 ККУ, пана Коцабу було затримано і звинувачено в державній зраді та ухиленні від мобілізації. 

 

В ухвалі суду від 8 лютого зазначено, що блогер за винагороду працював на замовлення російського телеканалу НТВ і організовував підготовку провокативних матеріалів про мобілізацію в Україні для російського ТБ. Відеозвернення Руслана Коцаби до Президента України «Я проти мобілізації» використовували в інформаційних програмах російські державні канали. У документі також наголошується, що пан Коцаба мав намір найближчим часом виїхати на невизначений термін на територію так званих «ЛНР» та «ДНР», аби продовжити свою діяльність. Суд залишив під арештом вилучені в Руслана Коцаби під час обшуку кошти в сумі 6 тис. 300 доларів, 9 тис. 110 євро та 7 тисяч гривень.

 

Адвокатом блогера є Тетяна Монтян

 

Юристи не мають одностайної позиції щодо дій правоохоронних органів стосовно Руслана Коцаби. Тим часом представництво міжнародної організації Amnesty International в Україні розповсюдило заяву, в якій назвало Руслана Коцабу «в'язнем сумління» і закликало українську владу негайно його звільнити.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1737
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду