У Києві активісти затримали журналістів каналу «Россия 24» і передали СБУ

У Києві активісти затримали журналістів каналу «Россия 24» і передали СБУ

2 Червня 2015
1775

У Києві активісти затримали журналістів каналу «Россия 24» і передали СБУ

1775
У Києві активісти затримали журналістів каналу «Россия 24» і передали СБУ

Громадське формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Київська міська варта» заявляє, що 2 червня на майдані Незалежності в Києві її патрульна служба затримала журналістів телеканалу «Россия 24» і передала їх співробітникам Служби безпеки України. Про це йдеться в повідомленні «Київської міської варти» у Facebook.

 

«Сьогодні на Майдані Незалежності патрульна служба "Київської Міської Варти" ідентифікувала журналістів телеканалу "Россия 24", що намагалися використати черговий проплачений мітинг під Стелою Незалежності для своїх пропагандистських цілей. Представники брехливих ЗМІ були передані співробітникам СБУ. До складу знімальної групи входили громадяни Російської Федерації: оператор Гриневич Максим Георгійович та журналіст Колчіна Ксенія Борисівна, яка перебуває на території України нелегально», - йдеться в повідомленні активістів.

 

У прес-центрі Служби безпеки України, куди «Детектор медіа» звернулася по коментар, порадили телефонувати до МВС.

 

Водночас речник ГУ МВС у місті Києві Юлія Мусташ повідомила «Детектор медіа», що цією справою займається не міліція, а СБУ. За її даними, представників «России 24» запросили до найближчого відділку міліції - Печерського, куди приїхали представники СБУ проводити з ними співбесіду.

 

Подальша доля затриманих представників «России 24» - невідома.

 


 

 

 

 


 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1775
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
TAKe
3244 дн. тому
Київська міська варта - ЧТО ЭТО? С каких пор каким-то свидорастам, ряженым в одежды из магазина "Охотник и рыболов" теперь дозволено просто так брать и задерживать людей на улице, пусть даже и журналистов нелюбимой страны?!!! Или беспредел и беззаконие теперь в норме. Именно так мы идем у #Эвропу? или кто-то наивно предполагает, что скатившуюся в рекордную нищету страну бандитского беспредела, в пене и мыле обгоняющую по скорости развития беспредела и фашизма российских соседей прямо-таки в европе ждут без виз с распростертыми объятиями?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду