Один з власників «Інтера» Сергій Льовочкін не з’явився на допит

Один з власників «Інтера» Сергій Льовочкін не з’явився на допит

28 Травня 2015
2616

Один з власників «Інтера» Сергій Льовочкін не з’явився на допит

2616
Один з власників «Інтера» Сергій Льовочкін не з’явився на допит
Один з власників «Інтера» Сергій Льовочкін не з’явився на допит

Сьогодні, 28 травня народний депутат («Опозиційний блок»), один з власників каналу «Інтер» Сергій Льовочкін не з'явився на допит до Головного слідчого управління МВС України у рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства екс-нардепа Олега Калашникова. Про це йдеться на офіційному сайті МВС.

 

Метою процесуальної дії є встановлення обставин знайомства загиблого та Сергія Льовочкіна. Крім того, слідчі з'ясовуватимуть їхні взаємовідносини, коло спілкування, наявність можливих боргових зобов'язань, конфліктних ситуацій, погроз, спільних проектів, у тому числі - пов'язаних із Партією регіонів та передвиборчою компанією.

 

«У зв'язку з неявкою Сергія Льовочкіна до МВС, органи слідства повторно направили йому повістку для проведення допиту в якості свідка, що призначений на 2 червня 2015 року», - повідомляє МВС.

 

Нагадаємо, раніше МВС повідомило, що у рамках розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства екс-нардепа Олега Калашникова у слідчих Головного слідчого управління МВС України виникла необхідність допитати як свідків народного депутата («Опозиційний блок») Сергія Льовочкіна, який є власником міноританого пакету акцій Inter Media Group Limited (група каналів «Інтер»), та екс-нардепа-регіонала Сергія Клюєва.

 

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України проводить розслідування щодо незаконної передачі акцій телеканалу «Інтер» і незаконного контролю за редакційною політикою каналу.  До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

30 березня група депутатів від «Народного фронту» попросили Генеральну прокуратуру України допитати власників групи Іnter Media Group Limited Сергія Льовочкіна, Дмитра Фірташа, а також колишнього власника медіагрупи Валерія Хорошковського з приводу придбання медіагрупи. Сергій Льовочкін розцінив це як тиск «Народного фронту» на опозицію, а телеканал «Інтер» розцінив це як спробу політичного тиску на канал.

 

7 квітня голова парламентського Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький від імені «Народного фронту» наполягав на виступі з парламентської трибуни генерального прокурора, який повинен відреагувати на депутатське звернення й озвучити повну і правдиву інформацію щодо власників телеканалу «Інтер».

 

14 квітня стало відомо, що Генпрокуратура розслідує викуп частки «Інтера» у «Первого канала» компанією GDF Media Limited і Inter Media Group Limited Дмитра Фірташа і Сергія Льовочкіна як фінансування терроризму. Крім того у прокуратурі в іншому кримінальному провадженні розслідують  можливу підробку підпису нині покійного Ігоря Плужнікова при відчуженні телеканалу «Інтер».

 

20 травня народний депутат від «Народного фронту» Микола Княжицький, заявив, що телеканал «Інтер» не має законних підстав для продовження ліцензії на мовлення.

 

15 квітня увечері в Києві був убитий депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду