У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтера» – Шверк

У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтера» – Шверк

28 Травня 2015
3434

У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтера» – Шверк

3434
У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтера» – Шверк
У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтера» – Шверк

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк вважає, що в Нацради немає підстав відмовляти телеканалу «Інтер» у продовженні його ліцензії на аналогове ефірне мовлення на мережі УТ-3, строк дії якої спливає 1 липня. Про це він повідомив у коментарі журналістам.

 

Зі слів пана Шверка, юридичний департамент Нацради вивчив ліцензійну справу «Інтера» та всі факти, викладені в заявах народних депутатів, які наполягали на непродовженні ліцензії каналу. На думку юридичного департаменту, у Нацради немає правових підстав для відмови в продовженні ліцензії каналу «Інтер».

 

«Юридичний департамент розглянув заяви народних депутатів. По всіх фактах були підняті необхідні документи. Є позиція юридичного департаменту, яка полягає в тому, що ніяких правових підстав не продовжувати ліцензію «Інтера» у Нацради немає. Всі попередження анульовані, підписана мирова угода, яка каналом виконується», - зазначив пан Шверк.

 

Він звернув увагу на два рішення попередніх складів Нацради, до яких апелювали народні депутати: про додавання чотирьох годин мовлення до первинних 20 годин мовлення «Інтера» на добу (рішення 2001 року) і про продовження строку дії ліцензії, прийняте у 2007 році.

 

«Є певна нестандартність у другому рішенні, - зауважив пан Шверк. - Але це стосувалося не тільки «Інтера», а кількох телеканалів і було пов'язано з побудовою цифрових мультиплексів. У той момент були досягнуті певні домовленості, що канали відмовилися від своїх частот на користь побудови мультиплексів, яких не вистачало. Це було прохання Нацради, і під це прохання були прийняті рішення про продовження ліцензії та ще деякі зміни до ліцензії. Ми вивчили все, включно з протоколом засідання, на якому члени Нацради звертаються до «Інтера» і просять це зробити, а «Інтер» погоджується, і за це їм якісь «ковріжки» додають у ліцензію. З моєї точки зору, якихось порушень, які можна закинути «Інтеру», тут немає».

 

На думку пана Шверка, за той час, що минув з 2007 року, всі зацікавлені сторони мали можливість оскаржити рішення Нацради про продовження ліцензії «Інтера» в суді, який би визначив, чи помилилася Нацрада, ухвалюючи це рішення. Однак цього не відбулося. А закон про телебачення і радіомовлення містить виключний підстав для відмови в продовженні ліцензії, і таких підстав щодо «Інтера» в Нацради нині немає. «Але це моя персональна думка, я опрацьовував це питання з юридичним департаментом», - додав пан Шверк.

 

Нагадаємо, що Нацрада 28 травня не змогла зібрати кворум для проведення засідання, на якому планувався розгляд питання про продовження ліцензії каналу "Інтер".

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3434
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду