НСЖУ заявляє, що залучення молоді до членства є одним із пріоритетів Спілки

НСЖУ заявляє, що залучення молоді до членства є одним із пріоритетів Спілки

27 Травня 2015
1391

НСЖУ заявляє, що залучення молоді до членства є одним із пріоритетів Спілки

1391
НСЖУ заявляє, що залучення молоді до членства є одним із пріоритетів Спілки
НСЖУ заявляє, що залучення молоді до членства є одним із пріоритетів Спілки

Перший секретар Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко заявив, що залучення молоді до лав Спілки є одним з основних пріоритетів діяльності організації, а Івано-Франківський осередок НСЖУ є прикладом, як варто будувати системну роботу з молоддю в регіоні. Про це йшлося 26 травня на засіданні пленуму правління Івано-Франківської обласної організації НСЖУ, повідомляє прес-служба Спілки.

 

Правління обласної організації розглядало питання системної роботи професійної організації з молодими журналістами, позиції НСЖУ щодо впровадження суспільного мовлення, організації масових заходів. Створення молодіжної ради при обласній організації НСЖУ стало потужним стимулом до залучення молоді у лави Спілки журналістів Прикарпаття.

 

Голова Молодіжної ради Іван Харук зазначає, що для молоді важливим є професійне спілкування - і між собою, і з досвідченими колегами. За останній рік Молодіжна рада насамперед організовувала масові спортивні змагання - змагання з футболу, плавання, боулінгу, започатковано курси самозахисту журналістів. Серед найближчих ідей - провести журналістський велопробіг, сплав по Дністру.

 

Вікторія Плахта, голова Івано-Франківської обласної організації НСЖУ, переконана, що молодь потягнулася до Спілки, бо активно працює Молодіжна рада та реалізується багато цікавих ініціатив: «Я тішуся, що у нашій організації - свідомі молоді люди. Проводять спортивні заходи, зініціювали утворення журналістського хору, працюють над собою».

 

Також пріоритетом у роботі НСЖУ з молоддю є підвищення професійної кваліфікації, проведення тренінгів з розвитку практичних вмінь та користування інструментами нових медіа. «Особисто мене Спілка змінила. Хоча я працюю в райцентрі, але участь у  журналістських заходах дозволяє мені помітно вдосконалюватися», - сказала член Молодіжної ради Світлана Гаєвська.

 

«Очевидно, що досвідчені колеги можуть пред'явити багато претензій молодим журналістам: і мовна неграмотність, і поверховість, і недотримання етики. Але ж мета Спілки - не "наїжачити" проти себе молодь, а залучити до своїх лав. Допомогти порадами, знаннями, організувати потрібну навчальну допомогу і організаційну - для проведення масових заходів. І досвід прикарпатців варто поширювати в інші регіони. А самій Молодіжній раді НСЖУ готова допомагати - зокрема, найближчим часом організуємо семінар з практичної журналістики», - сказав Сергій Томіленко.

 

Пленум правління Івано-Франківської облорганізації проходив на території туристичного комплексу «Буковель», керівником прес-служби якого є активістка Спілки Оксана Островська.

 

Нагадаємо, на пленумі правління Національної спілки журналістів України (НСЖУ) 29 квітня було прийнято звернення до Президента України, прем'єр-міністра, голови Верховної Ради та народних депутатів, у якому Спілка закликає внести зміни до нового пенсійного законодавства, які б дозволили журналістам-пенсіонерам продовжувати працювати, отримуючи зарплату і пенсію від держави.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду