Яценюк затвердив постанову про неприпустимість відключення телевізійних веж від електропостачання

Яценюк затвердив постанову про неприпустимість відключення телевізійних веж від електропостачання

26 Травня 2015
2739

Яценюк затвердив постанову про неприпустимість відключення телевізійних веж від електропостачання

2739
Яценюк затвердив постанову про неприпустимість відключення телевізійних веж від електропостачання
Яценюк затвердив постанову про неприпустимість відключення телевізійних веж від електропостачання

Міністерство інформаційної політики України (МІП) повідомляє, що  25 травня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав ініційовану МІП та підтриману урядом постанову «Питання забезпечення сталого функціонування об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв'язку, в особливий період». Про це йдеться у повідомленні прес-служби МІП.

 

«Відключення від електропостачання телевізійних веж - це таке саме сприяння терористичним організаціям, як і постачання сепаратистам вогнепальної зброї з боку Росії. Будь-хто з чиновників, хто спробує перекрити український інформаційний кисень, має нести відповідальність за посягання на суверенітет України. Це державна зрада!»,- заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

У повідомленні такж йдеться, що Міністерством інформаційної політики в рамках діяльності Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення було проведено моніторинг, що зафіксував чисельні факти незаконного відключення енергопостачання регіональних філій Концерну РРТ.

 

«Через припинення електропостачання телевеж, припинялась трансляція програм телебачення, радіомовлення та цифрових потоків. Зазначені події мали місце по всій території України, що обумовило необхідність прийняття рішення на рівні центральних органів виконавчої влади», - заявляє міністерство.

 

Основною метою урядової постанови «Питання забезпечення сталого функціонування об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави у сфері телекомунікацій та зв'язку, в особливий період» є створення умов для забезпечення безперебійного електропостачання об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення у сфері телекомунікацій та зв'язку.

 

«Відсутність доступу до інформації в країні, яка переживає військову агресію, несе загрозу безпеці її громадян, інспірування агресором неправдивої інформації за умов відсутності у загальному доступі інформації, що продукується державою та українським ЗМІ, може призвести до штучного підбурювання суспільства через інформаційно-психологічні спецоперації, які ми кожного дня бачимо в російському інформаційному просторі»,- зазначив міністр Юрій Стець.

 

Нагадаємо, 29 квітня під час засідання уряду міністр інформаційної політики Юрій Стець вніс постанову про заборону обмежувати електропостачання стратегічно важливим об'єктам у сфері телекомунікацій та зв'язку. Міністерство нагадало, що через відключення енергопостачання Лучівської філії Концерну РРТ було припинено трансляцію програм телебачення, радіомовлення та цифрових потоків на Херсонщину, Миколаївщину та АР Крим. Така ж ситуація виникла в Лозовій Тернопільської області - через припинення постачання вишки мешканці області були позбавлені можливості дивитися місцеві та загальнонаціональні канали як в аналоговому, так і в цифровому ефірі. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Миколаївський радіоцентр припинив роботу 5 березня о 15.00. У кол-центрі ПАТ «Миколаївобленерго» «Детектор медіа» повідомили, що «Херсонобленерго» відключило радіоцентр у зв'язку з несплатою за електроенергію. Через вимкнення Миколаївського радіоцентру на більшій частині України стало неможливо приймати на середніх хвилях програми «Українського радіо».

 

Концерн РРТ на своєму сайті пояснив відключення Миколаївського радіоцентру від електроживлення великою заборгованістю Національної радіокомпанії України (НРКУ) перед КРРТ, яка не дала змогу КРРТ своєчасно погасити заборгованість за спожиту електроенергію перед «Херсонобленерго».

 

З 15.00 26-го лютого більшість глядачів Тернопільської області не могли переглядати програми усіх українських каналів. Мовлення припинилось через відключення від енергопостачання передавального центру  Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) в селі Лозова (Тернопільська область). Директор енергозбуту ВАТ «Тернопільобленерго»  Сергій Оляніцький повідомив, що відключення сталось через борги Тернопільської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2739
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду