Фактичне об’єднання НТКУ з ОДТРК розпочнеться з 29 травня – Аласанія

Фактичне об’єднання НТКУ з ОДТРК розпочнеться з 29 травня – Аласанія

22 Травня 2015
3256

Фактичне об’єднання НТКУ з ОДТРК розпочнеться з 29 травня – Аласанія

3256
Фактичне об’єднання НТКУ з ОДТРК розпочнеться з 29 травня – Аласанія
Фактичне об’єднання НТКУ з ОДТРК розпочнеться з 29 травня – Аласанія

Фактичне об'єднання Національної телекомпанії України з обласними державними телерадіокомпаніями розпочнеться з 29 травня, відразу після відповідного доручення Кабінету Міністрів. Про це повідомив генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія під час зустрічі з колективом Рівненської обласної державної телерадіокомпанії, повідомили «Детектор медіа» в Рівненській ОДТРК.

 

Завершити об'єднання обласних телерадіокомпанії із Національною, реформувавши їх у суспільне мовлення, планують до кінця нинішнього року.

 

Зі слів пана Аласанії, разом із реформуванням повинна розпочатися і модернізація. «Тільки модернізація. Яка? Планів багато. Гроші є на чотири роки», - сказав він.

 

 

 

 

Упродовж цих чотирьох років суспільне мовлення повинно здійснити стрибок у якості підготовки контенту, аби зацікавити аудиторію настільки, щоб та була готова платити за можливість знати незалежну точку зору. «Як зараз людині пояснити, щоб вона платила абонплату за ТБ? В житті ніхто не платитиме. А за 4 роки ми маємо це зробити», - сказав гендиректор НТКУ.

 

Саме незалежність координатори створення суспільного мовлення вважають головним козирем у боротьбі за аудиторію із комерційними телеканалами. «"Інтер", для прикладу, може сказати все, що завгодно про Коломойського. Але не може цього сказати про Фірташа. А тут з'явиться незалежне телебачення, яке просто каже правду. Не мочить нікого, а просто каже правду», - пояснив пан Аласанія.

 

 

Прогнозовано, що головним продуктом, як регіональних підрозділів, так і всього суспільного мовлення вцілому повинні стати випуски новин. Аби якомога краще координувати роботу, нині працюють над створенням цифрового каналу комунікації.

 

«Ми маємо унікальну можливість робити загальнонаціональні новини. Буде певний фільтр, наприклад, ми хочемо знати, що завтра знімають журналісти у Хмельницькому, Рівному і Тернополі. Ми можемо бачити, що в кількох містах одночасно обговорюватимуть тему громадського транспорту. Значить, ми знаємо, що  головна тема дня в Україні не вбивство, як кажуть "плюси", а громадський транспорт», - сказав головний продюсер інформаційного мовлення Першого каналу Влад Грузинський.

 

Крім того, кожна з обласних телерадіокомпанії матиме можливість запускати кращі власні продукти на загальнонаціональному рівні.

 

Нагадаємо, 7 квітня Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» (законопроект № 1357), який дає змогу створити суспільне мовлення в Україні. Глава держави відзначив, що Україна чекала на цей документ 23 роки.

 

Створення суспільного телебачення розпочато на базі Національної телекомпанії України. За законом, до складу НСТУ мають увійти всі державні телерадіокомпанії, крім УТР, на базі яких має бути створено два загальнонаціональні канали та три радіостанції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3256
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lex
3259 дн. тому
Профсоюзы ничем не занимаются. В то время как сокращают работников, якобы из-за недостатка финансов, тут же набирают новых. Это ведь незаконно. Шерин и еже с ним подыгрывает этому руководству канала, как и предшественникам. Насчет отдела новостей то это вообще откровенный пиздец. Поставить руководить процессом педераста алкоголика...Ноу коммент. Грузинский, хоть и женатый, но тоже любит разнообразие. уже разглядывает попку мальчика из журналистов - международников, уже и Маргалика притащил в новости. Неужели очередной педрариум устроит это чмо тупое?
цукен
3259 дн. тому
А що профком НТКЕУ ? Чи смажений півник їх ще не клював в сраку?Чи мають надію відсидитись і залишитись? Тільки , в профкомі тих , хто реально виробляє продукцію , ніц нема.
Anton
3260 дн. тому
Прежде чем ехать в регионы и рассказывать сказки про суспильне телебачення - лучше б разобрались что творится в самой НТКУ. Аласания, друг мой - вы видели новости на своем канале? вы не заметили что они стали куда хуже чем были. Пламенный привет Коляде, еще более пламенный привет Быдлу Грузинскому. Ты кого ставишь руководить новостями? Неучей которые даже сюжета сделать не могут и даже общаться с подчиненными не умеют. Про обьективные новости нет смысла и говорить - как и раньше канал облизывает власть, впервые за последнее время увидели заказуху в эфире - елки палки ПО ЧЬЕМУ УКАЗАНИЮ И ЗА КАКИЕ (ЧЬИ) ДЕНЬГИ 9-10 мая новостийщики снимали РЕГАТУ НА ДНЕПРЕ? Новости через пару недель некому будет делать кроме волонтеров и студентов...Уровень новостей до плинтуса и так опущен. Это для Быдла все "КУУУУУУУУУУУУУУУУУУУЛЛЛЛ"...Хай іде строить мільтимедійний ньюсрум на ут1..бібісі блін українське
симптоматично
3260 дн. тому
А тим часом Дирекція НТКУ по роботі з персоналом розповсюдила по всіх підрозділах памятку " Про порядок реєстрації безробітних та виплату допомоги по безробіттю".Як кажуть росіяни: " Мелочь , но приятно".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду