Перед судом у справі Кернеса на полтавського журналіста напала міліція (ВІДЕО)

Перед судом у справі Кернеса на полтавського журналіста напала міліція (ВІДЕО)

19 Травня 2015
2531

Перед судом у справі Кернеса на полтавського журналіста напала міліція (ВІДЕО)

2531
Перед судом у справі Кернеса на полтавського журналіста напала міліція (ВІДЕО)
Перед судом у справі Кернеса на полтавського журналіста напала міліція (ВІДЕО)

У Полтаві працівники МВС напали на журналіста полтавського громадського телебачення Poltavske.TV Анатолія Мележика перед судом у справі мєра Харкова Геннадія Кернеса. Про це повідомляє сайт «Громадського ТБ».

 

Як повідомив пан Мележик, на нього напали працівники міліції, коли він намагався зняти на відео блокування спецпризначенцями входу до зали засідання для представників ЗМІ (до суду пускали не більше 10 журналістів).

 

Як відомо, у Київському райсуді Полтави мало відбутись попереднє судове засідання по справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Однак Кернеса було евакуйовано із залу суду через загрозу його життю та здоров'ю. Таке розпорядження дав керівник спецпідрозділу «Грифон». Як повідомили захисники обвинуваченого, в одного з активістів, які зібралися під стінами суду, була помічена вогнепальна зброя. Суд ухвалив рішення перенести розгляд справи на 28 травня 2015 року.

 

 

Нагадаємо, 14 травня Верховна Рада ухвалила закон, яким посилила кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності журналістів - «за» проголосували 240 народних депутатів. Відтепер кримінальним кодексом каратимуться погрози, або насильство стосовно журналіста, в тому числі, працівником правоохоронного органу, або іншою службовою особою. Також до переліку кримінальних злочинів додались: умисне знищення або пошкодження майна журналіста, посягання на життя журналіста, захоплення журналіста як заручника. Закон про посилення кримінальної відповідальності за перешкоджання діяльності журналістів, ухвалений 14 травня Верховною Радою, дозволить реально карати винних у нападах на журналістів, заявила народний депутат, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Верховній Раді Вікторія Сюмар.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду