Українські журналісти, які перебувають в Непалі, просять МЗС їм допомогти

Українські журналісти, які перебувають в Непалі, просять МЗС їм допомогти

4 Травня 2015
2027

Українські журналісти, які перебувають в Непалі, просять МЗС їм допомогти

2027
Українські журналісти, які перебувають в Непалі, просять МЗС їм допомогти
Українські журналісти, які перебувають в Непалі, просять МЗС їм допомогти

14 українських медійників, які зараз разом з представниками української Державної служби з надзвичайних ситуацій перебувають у Непалі, просять допомоги у Міністерства закордонних справ України. Про це повідомляє «Громадське ТБ».

 

У країні, в якій нещодавно стався потужний землетрус і сходження лавини, знаходяться представники СТБ, 5 каналу, Нового каналу «Громадського ТБ», «Еспресо TV», «Україна», «1+1», «112 Україна» та інтернет-видання «Українська правда».

 
Українські журналісти, які супроводжували вантаж та евакуаційну групу ДСНС, медиків, психологів та реабілітолога, не можуть продовжувати виконувати свої професійній обов'язки.

 
«Журналістам пояснили (ситуацію. - ред) за порадою керівника консульського департаменту МЗС Андрія Сибіги, вони написали офіційні заяви, щоб держава мала змогу десь розмістити цю групу. Адже нам запропонували після 18 години залишити територію резиденції і власними силами розміститись у готелях», - розповів журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов, який також перебуває у Непалі.


За його словами, на території резиденції можуть залишитись лише громадяни з дітьми, а МЗС надає допомогу лише офіційно евакуйованим.


Раніше у МЗС заявили, що станом на середину дня 4 квітня близько 70 українців очікують евакуації з Непалу, лише декілька самостійно залишили країну, повідомляє УНІАН.

 

Нагадаємо, 1 травня Міжнародна федерація журналістів (МФЖ, IFJ) та Південноазійська медійна мережа солідарності  (SAMSN) висловили співчуття своїм непальським  колегам у зв'язку з найпотужнішим за останні 80 років землетрусом в їхній країні. У столиці країни Катманду  ушкоджені  декілька видавничих структур, серйозної шкоди завдано життєво важливій радіомережі - частину її повністю вимкнено з ефіру через безперервні перебої в країні з подачею електроенергії.

 

«Детектор медіа»
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду