Співробітники СБУ затримали авто з газетами «Новороссия» (ВІДЕО)

Співробітники СБУ затримали авто з газетами «Новороссия» (ВІДЕО)

2 Травня 2015
3265

Співробітники СБУ затримали авто з газетами «Новороссия» (ВІДЕО)

3265
Співробітники СБУ затримали авто з газетами «Новороссия» (ВІДЕО)
Співробітники СБУ затримали авто з газетами «Новороссия» (ВІДЕО)

У районі пункту пропуску «Новотроїцьке» на Донеччині співробітники Служби безпеки України затримали легковий автомобіль з агітаційною пресою так званого «Міністерства інформації ДНР». Про це повідомляється на каналі відомства у Youtube.

 

Під час перевірки в авто було виявлено газети «Новороссия». Їх знайшли у багажнику машини  під запасним колесом. Регіональний випуск зареєстровано в «Міністерстві інформації» «ДНР».

 

Водій авто наполягає на тому, що просто перевозив видання із Донецька до Маріуполя. За його словами, тримав газети він на виїзді з міста. За перевезення, каже водій, йому частково заплатили за бензин.

 

 

 

 

Нагадаємо, 29 квітня стало відомо, що співробітники СБУ затримали в Одесі в рамках застережних заходів перед травневими святами 12 осіб, у яких зберігалася друкована продукція сепаратистського змісту,а в Києві - двох молодиків, що в соціальних мережах пропагували створення «Київської народної республіки».

 

У березні Служба безпеки України повідомила, що виявила у соціальних мережах близько 600 антиукраїнських спільнот, що управляються з території Росії та Криму.

 

Влітку минулого року СБУ неодноразово затримувала поширювачів газети сепаратистського проросійського змісту «Новороссия» в різних містах України. Зокрема влітку представники СБУ затримали розповсюджувачів Дніпропетровщині, в Полтаві, на трасі Суми-Київ. Масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі, також газета вкидалася по поштових скриньках у місті Нова Каховка в Херсонській області. У червні 2014 року Служба безпеки України вилучила 10-тисячний наклад газети «Новороссия» і друковані листівки із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

 

У серпні 2014 року мешканця Куп'янського району Харківської області було засуджено до умовного позбавлення волі на п'ять років з випробувальним терміном у три роки.  У лютому згідно рішення Орджонікідзевського районного суду міста Харкова за розповсюдження газети «Новороссия» сепаратистського і антиукраїнського змісту інший харків'янин отримав умовний термін. Його засудили до трьох років позбавлення волі з відстрочкою вироку і випробувальним терміном на рік. На користь держави обвинувачений заплатить 1845 грн. Двох розповсюджувачів сепаратистських матеріалів в Хмельницьку у березні засудили до п'яти років ув'язнення. 

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду