У США престижною професійною премією нагороджені два іноземні журналісти за їх публікації з України

У США престижною професійною премією нагороджені два іноземні журналісти за їх публікації з України

1 Травня 2015
2434

У США престижною професійною премією нагороджені два іноземні журналісти за їх публікації з України

2434
У США престижною професійною премією нагороджені два іноземні журналісти за їх публікації з України
У США престижною професійною премією нагороджені два іноземні журналісти за їх публікації з України

30 квітня у Нью-Йорку відбулася церемонія нагородження 76-ї щорічної премії Клубу зарубіжної преси США (76th Annual Overseas Press Club Awards) за роботи журналістів у 2014 році. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті клубу.

 

22 матеріали, нагороджені щорічною премії Клубу зарубіжної преси, зобразили світ, де цілі нації і мільйони людей роздираються на частини силами націоналізму, екстремізму, хвороб і руйнування навколишнього середовища, йдеться у повідомленні. Нагороди були присуджені за різними номінаціями у шести розділах: газети, новинні сервіси, журнали або онлайн-ресурси, фоторепортажі, ТБ і радіо, книжки, карикатури і мультимедіа.  Такі ЗМІ як Al Jazeera America, Los Angeles Times і The New York Times отримали відразу кілька нагород.

 

«Минулого року було дуже багато трагічних новин з-за кордону - від Еболи до України і Центрально-Африканської республіки, до ISIS - включаючи трагедію з убитими журналістами...Але ці нагороди говорять, що, незважаючи на смертельні загрози, іноземна журналістика та іноземні кореспонденти - більш яскраві, ніж будь-коли. І ніхто не може зупинити вільну і сміливу пресу», - сказав Маркус Мебрі (Marcus Mabry), президент Клубу зарубіжної преси і редактор The New York Times.

 

Теми України торкнулося три матеріали, що тримали премію. У номінації «Кращий коментар до міжнародних новин» переміг Меттью Камінські (Matthew Kaminski), The Wall Street Journal , з публікацією «Про Україну». «Меттью Камінські їздив по Євразії, щоб побачити одні й ті ж події з різних точок зору і запропонував прекрасно написаний коментар, який відбив швидкість, з якою розгортаються історичні події. Його стиль був таким, що чіпляє, чарівним і інформативним. Він поєднав особисті спостереження і детальний репортаж з обґрунтуванням і олюднив ці історії. Він з тих людей, історії яких ми б хотіли прочитати знову», - йдеться у констатуючій частині премії.

 

У номінації «Кращий газетний фоторепортаж з-за кордону» переміг  Булент Кіліч (Bulent Kilic), Agence France Presse,  із роботою «Революція Євромайдан в Києві». «Булент Кіліч переносить глядачів просто в центр української революції, точно передаючи хаос моменту. Його робота - це натхненний репортаж у важких умовах. Кожне зображення говорить саме за себе, і разом вони створюють сильний наратив», - йдеться на сайті Клубу.

 

Нагадаємо, кореспондент The Los Angeles Times Сергій Лойко і його колежанка Керол Вільямс (Carol Williams) отримали престижну американську нагороду The Bob Considine Award за серію репортажів  «Україна: Нація, розірвана на частини» (Ukraine: A Nation Torn Apart) у рамках 76-ї щорічної премії Клубу зарубіжної преси США (76th Annual Overseas Press Club Awards) за роботи журналістів у 2014 році. Вони перемогли у номінації «Краща газета, служба новин або онлайн-інтерпретація міжнародних подій».

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2434
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду