Правління НСЖУ підтвердило повноваження Сергія Томіленка як керівника Спілки до 2017 року

Правління НСЖУ підтвердило повноваження Сергія Томіленка як керівника Спілки до 2017 року

29 Квітня 2015
1329

Правління НСЖУ підтвердило повноваження Сергія Томіленка як керівника Спілки до 2017 року

1329
Правління НСЖУ підтвердило повноваження Сергія Томіленка як керівника Спілки до 2017 року
Правління НСЖУ підтвердило повноваження Сергія Томіленка як керівника Спілки до 2017 року

Правління Національної спілки журналістів України (НСЖУ) не підтримало ініціативу проведення позачергової конференції для обрання виконуючого обов'язки голови Спілки і підтвердило повноваження Сергія Томіленка як керівника НСЖУ до 2017 року. Таке рішення було прийнято 29 квітня на пленумі правління, повідомляє прес-служба НСЖУ.

 

Питання проведення позачергової конференції було ініційоване кількома секретарями НСЖУ напередодні, однак більшість членів правління вирішили, що це недоцільно.

 

Як пояснила головний юрисконсульт і секретар НСЖУ Тетяна Котюжинська, відповідно до статуту за відсутності голови його обов'язки виконує перший секретар і відповідне рішення було схвалено торік на правлінні, після того, як голова НСЖУ Олег Наливайко очолив Держкомтелерадіо. За її словами, таке управління Спілкою не є порушенням статуту.

 

Натомість голова Ревізійної комісії Йосип Бурчо наголосив на протилежному. За його словами, йдеться не про відсутність голови, а про припинення виконання обов'язків.

 

«Це питання чомусь набирає нездорового ажіотажу. Для того, щоб був порядок, треба провести конференцію... Її можна провести як розширений пленум, тут, у приміщенні Спілки, без паровозів, без теплоходів, без ресторанів і так далі і тому подібне. Нам є що обговорювати - загально спілчанські питання, загальногазетярські проблеми... Той хто виступає за скликання конференції - не є герой, але й той, хто проти, не є зрадником. Це просто позиція кожної людини», - сказав він.

 

Йосип Бурчо виніс відповідну пропозицію на Ревізійну комісію Спілки, але вона її відхилила.

 

Як заявив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, всі державні органи визнають повноваження першого секретаря і жодних нарікань про те, що Спілка неправомірно здійснює роботу, не виникало.

 

Проти проведення конференції виступив голова Дніпропетровської ОО НСЖУ Олексій Ковальчук. Він закликав підтримати рішення минулорічного правління і чекати з'їзду у квітні 2017 року, який буде плановим. З пропозицією Йосипа Бурчо не погодився також голова Донецької організації Олександр Бриж. «Якщо мова йде про особисту позицію, то я не розумію, чому вона так міняється. На попередньому пленумі ми вирішили, що перший секретар буде виконувати обов'язки. І ніякого порушення статуту немає. Щоб формалізувати процес, не треба проводити такі великі збори. Крім цього, це недоречно, бо такі великі організації, як Донецька та Луганська не проведуть вибори представників. І тоді вже ми порушимо статут», - наголосив він.

 

Голова Харківської обласної організації Олександр Голуб наголосив, що харків'яни не братимуть участі в конференції, адже зараз актив зосереджений на виборах до місцевих органів влади - на його думку, місцевими депутатами мають стати якомога більше журналістів.

 

Про недоречність зібрання конференції говорили також голова Закарпатської організації НСЖУ Дмитро Воробець, Рівненської організації Дмитро Тарасюк, в. о. голови Чернівецької організації Тетяна Смолдирєва.

 

Прес-служба НСЖУ зазначає, що питання про конференцію на Секретаріаті ініціював  також секретар Спілки з Луганська Дмитро Устюжин, що постійно проживає на території так званої «ЛНР».  Як заявив на правлінні секретар Гліб Головченко, той не зміг відповісти на запитання, чому не бере участі в роботі Спілки. Свої позиції проти конференції письмово засвідчили також Полтавська, Львівська і Житомирська організації НСЖУ, повідомляє прес-служба.

 

Із загальної кількості членів правління у 33 особи,  «за» конференцію проголосували двоє.

 

Нагадаємо, Секретаріат НСЖУ на засіданні 27 березня минулого року  ухвалив рішення, що на час, поки голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олег Наливайко керуватиме Державним комітетом з телебачення та радіомовлення, обов'язки керівника організації виконуватиме перший секретар Спілки Сергій Томіленко.

 

«Детектор медіа»

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1329
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду