На з’їзді обрано новий склад Комісії з журналістської етики

На з’їзді обрано новий склад Комісії з журналістської етики

24 Квітня 2015
2981

На з’їзді обрано новий склад Комісії з журналістської етики

2981
На з’їзді обрано новий склад Комісії з журналістської етики
На з’їзді обрано новий склад Комісії з журналістської етики

Сьогодні, 24 квітня, на черговому з'їзді підписантів Етичного кодексу українського журналіста в Києві делегати обрали новий склад Комісії з журналістської етики (КЖЕ).

 

До Комісії обрані: Сергій Гузь (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область); Тетяна Котюжинська (Київ); Інна Кузнецова (Київ); Євген Маслов (Харків); Володимир Мостовий (Київ, на фото); Віктор Ожогін (Дніпропетровськ); Світлана Остапа (Київ);  Вікторія Плахта (Івано-Франківськ); Зоя Шарикова (Київ);  Сергій Штурхецький (Рівне).

 

Усього до складу Комісії увійдуть 15 осіб - крім обраних, по одному представнику від медійних громадських організацій та асоціацій (НСЖУ, НМПУ, НАМ, УАВПП, ІТК).

 

Делегати з'їзду проголосували також за зміни до статуту ГО «Комісія з журналістської етики», пов'язані з нещодавніми змінами в законодавстві, і доручили новообраному складу КЖЕ зареєструвати їх. Зокрема, вирішено заснувати інститут регіональних представників КЖЕ (не менш, ніж у 14 областях України), також відтепер зі складу КЖЕ обиратиметься не тільки голова, а  й секретар (раніше виконавчий секретар не був членом Комісії). Крім того, буде закріплено в Статуті механізм формування комісії (10 членів, обраних з'їздом, та 5 від галузевих організацій); норма, що скарга буде розглядатися з обов'язковим запрошенням сторін. Вносяться також зміни щодо форм рішень КЖЕ, а саме тепер це будуть попередження, рішення і заява у формі публічного осуду.

 

На першому засіданні новообраний склад КЖЕ обере голову та секретаря.

 

За словами багаторічного голови КЖЕ Володимира Мостового, журналістська етика - це совість журналіста. «Раніше ми казали, що не можна плутати журналістику і рекламу, а тепер кажемо, що не можна плутати журналістику і пропаганду. Ми зараз перед великими випробуваннями. Та все ж мову ворожнечі та журналістику замовчування я називаю двоюрідними сестрами пропаганди, які не мають нічого спільного з журналістикою», - сказав пан Мостовий під час звіту про пророблену роботу.

 

Нагадаємо, попередній з'їзд підписантів Етичного кодексу українського журналіста відбувся в жовтні 2013 року.

 

«Детектор медіа»

Фото - Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2981
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду