Соратник Нємцова передав Конгресу США список російських журналістів-пропагандистів для введення санкцій

Соратник Нємцова передав Конгресу США список російських журналістів-пропагандистів для введення санкцій

24 Квітня 2015
1973

Соратник Нємцова передав Конгресу США список російських журналістів-пропагандистів для введення санкцій

1973
Соратник Нємцова передав Конгресу США список російських журналістів-пропагандистів для введення санкцій
Соратник Нємцова передав Конгресу США список російських журналістів-пропагандистів для введення санкцій

Співголова російської політичної партії РПР-ПАРНАС, екс-прем'єр Росії Михайло Касьянов в ході візиту до США передав в Конгрес список журналістів російських телеканалів, проти яких, на його думку, потрібно ввести американські санкції. Про це повідомляє російська служба BBC.

 

Пан Касьянов не назвав прізвища журналістів, які ввійшли до списку, але зазначив, що вони брали участь у цькуванні опозиційного політика Бориса Нємцова, якого вбили в Москві 28 лютого.

 

«Напередодні візиту Касьянова в США з'явилася інформація, що в список, підготовлений самим Касьяновим і членом федерального політради партії Володимиром Кара-Мурза, потрапили журналісти Володимир Соловйов, Дмитро Кисельов, Аркадій Мамонтов, Андрій Караулов, Костянтин Сьомін, гендиректори телеканалів Володимир Кулістіков і Олег Добродєєв, а також депутат Держдуми Олексій Пушков, який також є тележурналістом», - повідомляє російська служба BBC.

 

Михайло Касьянов розповів, що зустрічався з керівниками комітетів у закордонних справах сенату і палати представників конгресу США, а також лідерами американських партійних фракцій. Наразі влада США повинна вирішити, чи є професійна журналістів із списку приводом ввести проти них санкції.

 

«Ми вважаємо, що підходять, оскільки мова, на наш погляд, йде про порушення прав людини... Порушники прав людини повинні бути в чорному списку. Але в моїй країні вони не можуть бути покликані до відповідальності, тому що генеральна прокуратура нічого не робить в цьому напрямку», - додав  екс-прем'єр.

 

На думку пана Касьянова, наразі в Росії зараз взагалі немає вільної преси, а люди, що потрапили в список - це не журналісти, а пропагандисти.

 

Напередодні візиту Михайла Касьянова в Вашингтон уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова негативно висловилася про намір передати в конгрес США так званий «список Нємцова». «Я вважаю, що апелювати до конгресу чужої країни замість того, щоб апелювати до власного народу, непристойно. А вводити санкції щодо журналістів - ще більш непристойно», - заявила вона.

 

Прокремлівська громадська організація «Антифашистська антимайданна рада» звернулася з пропозицією до Михайла Касьянова відмовитися від російського громадянства на користь американського.

 

Нагадаємо, 12 березня донька російського опозиціонера Бориса Нємцова Жанна, яка працювала телеведучою, поклала політичну відповідальність за вбивство батька на президента Росії Володимира Путіна і закликала запровадити санкції проти керівників державних телеканалів РФ, які вели наклепницьку кампанію проти опозіціонера.

 

У лютому уряд Канади оголосив про введення нових санкцій щодо 37 осіб та 17 організацій із Росії та України. Потрапив у список також одіозний російський журналіст, телеведучий, гендиректор державного новинного агентства «Россия Сегодня» Дмитро Кисельов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1973
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду