До 30 квітня – реєстрація на тренінг «Особливості висвітлення у ЗМІ питань сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності»

23 Квітня 2015
2338

До 30 квітня – реєстрація на тренінг «Особливості висвітлення у ЗМІ питань сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності»

2338
До 30 квітня  – реєстрація на тренінг «Особливості висвітлення у ЗМІ питань сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності»

14-15 травня, напередодні Міжнародного дня протидії гомофобії та трансфобії (щорічно відзначається в світі 17 травня), у Києві відбудеться дводенний тренінг для журналістів та журналісток на тему «Особливості висвітлення у ЗМІ питань сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності».

 

Під час заходу його учасники та учасниці дізнаються:

-   Основні факти про лесбійок, геїв, бісексуалів та трансґендерів (ЛГБТ)

-   Сексуальна орієнтація і ґендерна ідентичність (СОҐІ): міфи і реальність

-  Яких типових помилок і неточностей припускаються українські журналісти та журналістки, висвітлюючи питання СОҐІ?

-   Особливості вживання термінів: гомосексуали чи гомосексуалісти, лесбійки чи лесбіянки, трансґендери, транссексуали чи трансвестити?

-   Мова ворожнечі щодо лесбійок, геїв, бісексуалів та трансгендерів у мас-медіа: які її причини, масштаб та наслідки?

- Який ілюстратив добирати до матеріалів про ЛГБТ?

-   Які основні принципи журналістської етики під час висвітлення злочинів, вчинених через сексуальну орієнтацію жертви

-   Pro et contra: як зробити матеріал про ЛГБТ збалансованим? Як і кого добирати на роль експертів/експерток при висвітленні тематики ЛГБТ?

-   Ефективна підготовка до інтерв'ю з ЛГБТ та засоби ефективного інтерв'ювання

-   Ключові ЛГБТ-дати як календарні «центри тяжіння» матеріалів про ЛГБТ.

 

Тренери та експерти заходу: Святослав Шеремет - медіатренер, керівник Гей-Форуму України; Олена Шевченко - голова громадської організації «Інсайт»; Тетяна Печончик - медіаекспертка, голова Центру інформації про права людини.

 

Взяти участь у тренінгу запрошуються журналісти та журналістки, редактори та редакторки як центральних, так і місцевих ЗМІ, а також фрілансери та фрілансерки. Охочим відвідати тренінг потрібно до 30 квітня заповнити аплікаційну форму.

 

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасники заходу забезпечуються проживанням (одна доба), харчуванням, роздавальними матеріалами, також їм відшкодовуються транспортні витрати - проїзд автобусом або поїздом (плацкарт або купе).

 

У разі виникнення запитань просимо звертатись до Тетяни Печончик: 067-445-95-43, tp@humanrights.org.ua.

 

Організатори заходу - Центр інформації про права людини спільно з Проектом «Без кордонів» Центру «Соціальна дія» під егідою із Коаліції з протидії дискримінації в Україні за підтримки Європейського Союзу та програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2338
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду