Журналісти ВВС потрапили під обстріл проросійських бойовиків у Широкиному

Журналісти ВВС потрапили під обстріл проросійських бойовиків у Широкиному

23 Квітня 2015
2224

Журналісти ВВС потрапили під обстріл проросійських бойовиків у Широкиному

2224
Журналісти ВВС потрапили під обстріл проросійських бойовиків у Широкиному
Журналісти ВВС потрапили під обстріл проросійських бойовиків у Широкиному

Старшина батальйону «Донбас» Дмитро Бабкін повідомив, що 22 квітня у Широкиному (Донецька область) проросійськими бойовиками були обстріляні журналісти британського телекомпанії ВВС. Про це він розповів у ефірі «Еспресо.TV».

 

«Свідками сьогоднішньої перестрілки у Широкиному стали кореспонденти ВВС. Вони потрапили під обстріл бойовиків, вони були на другому поверсі будівлі, куди влучив снаряд, що не розірвався», - заявив Дмитро Бабкін. 

 

За його словами, журналісти задокументували подію. «Вони його сфотографували, мають відеозапис. Тобто, беззаперечний доказ того, що позиції батальйону "Донбас" сьогодні піддали обстрілу з важкого озброєння терористів», - сказав він.

 

Телеканал «Еспресо.TV» нагадав, що у вечірньому зведенні з фронту українські військові зазначили: «У районі селища Широкине противник застосував по нашому опорному пункту міномети калібру 120 міліметрів, зенітну установку, автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю».

 

Нагадаємо, 14 квітня у спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) підтвердили інформацію про поранення журналіста телерадіокомпанії Збройних Сил Російської Федерації «Звезда» Андрія Луньова біля села Широкине. Як зазначила представник прес-центру СММ ОБСЄ Ірина Гудима, журналіст Андрій Луньов справді підірвався на «розтяжці».

 

«Це - ще одне підтвердження того, що вся ця зона настільки небезпечна як для людей, які живуть у цьому селі, так і журналістів і будь-кого, хто туди приїжджає. Там дуже багато нерозірваних снарядів», - зазначила вона і додала, що у цій місцевості вільно пересуватися можна лише основними шляхами, а журналіст російського каналу, ймовірно, дещо відступив від стежки, якою можна було йти.

 

Водночас, за словами Ірини Гудими, підтвердити інформацію російських ЗМІ, нібито по журналістах відкрили прицільний вогонь, у місії ОБСЄ не можуть. Вона зазначила, що у районі села Широкине місія зафіксувала перестрілку між сторонами протистояння.

 

3 березня біля селища Широкиного поблизу Маріуполя  (Донецька область) під мінометний обстріл потрапила знімальна група 5-го каналу. Про це повідомляється на сайті телеканалу. Працівники 5-го каналу Тетяна Ігнатченко та Євген Гончаренко готували сюжет про обстріли у цій частині зони АТО під час так званого «перемир'я».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду