У Кіровограді охоронці не пустили журналіста до офісу НСЖУ

20 Квітня 2015
1837

У Кіровограді охоронці не пустили журналіста до офісу НСЖУ

1837
У Кіровограді охоронці не пустили журналіста до офісу НСЖУ

15 квітня у Кіровограді кореспонденту інформаційного порталу «Гречка» Валерію Лебедю кілька чоловіків спортивної статури завадили потрапити до приміщення осередку Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Про це повідомляє регіональний кореспондент Інституту масової інформації (ІМІ).

 

Чоловіки назвалися охороною підприємства «Креатив», яке, за інформацією ІМІ, безпосередньо пов'язане із народним депутатом Станіславом Березкіним та його родиною.

 

«П'ятеро бритоголових чоловіків, які заважали вільному пересуванню, певний час взагалі відмовлялись представлятись. Зрештою, правоохоронцям, яких викликав журналіст, один з них пред'явив посвідчення служби безпеки ПАТ "Креатив Групп"», - пише ІМІ.

 

 

Того дня в будівлі ПАТ «Акустика», яке протягом багатьох років експлуатується як офісний центр і в якому віднедавна знаходиться осередок НСЖУ в Кіровоградській області, проходили збори акціонерів підприємства.

 

«Журналіст отримав інформацію, що керівництво розпочало рейдерські процедури щодо ПАТ. Вартість активів колись виробничого комплексу за два роки зменшилась у десять разів. На попередні збори пускали не всіх акціонерів, а також пропонували за пакети акцій мізерні суми (за одну акцію давали 1 гривню), аби отримати повний контроль. Зрештою, керівництво оголосило про ліквідацію товариства і перехід його у власність іншого», - повідомляє ІМІ.

 

Валерій Лебедь кілька разів намагався зв'язатися із керівництвом «Акустики», але, за його словами,  керівника кожного разу не було на місці.

 

В ІМІ повідомили, що в цій будівлі знаходиться велика кількість офісів різних організацій.У результаті інциденту Валерій Лебідь написав заяву до міліції, в якій повідомив, що охорона перешкоджала вільному доступу до офісних приміщень.

 

Нагадаємо, у грудні минулого року на журналіста Валерія Лебедя напав невідомий чоловік. Пан Лебідь знімав зустріч з кандидатами у нардепи від Опозиційного блоку, під час якої сталося декілька бійок. Кіровоградський МВ УМВС України в Кіровоградськиій області відмовився порушувати кримінальне провадження за заявою журналіста порталу «Гречка». Після усного звернення журналіста  під час засідання консультативної ради при прокуратурі області,  в.о. начальника прокуратури Кіровоградщини Леонід Панченко дав доручення на підставі заяви про злочин внести відомості до ЄРДР. 28 листопада кіровоградська міліція відкрила кримінальне провадження стосовно нападу на Валерія Лебедя. Однак після цього слідчі знову закрили справу через те, що інцидент начебто не має ознак кримінального правопорушення.

 

У березні цього року стало відомо, що суд змусив міліцію у Кіровограді шукати нападника на редактора порталу «Гречка» Валерія Лебедя.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1837
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду