Замовників вбивств Бузини та Калашникова не знайдуть - керівник антикорупційного управління ГПУ

Замовників вбивств Бузини та Калашникова не знайдуть - керівник антикорупційного управління ГПУ

20 Квітня 2015
2060

Замовників вбивств Бузини та Калашникова не знайдуть - керівник антикорупційного управління ГПУ

2060
Замовників вбивств Бузини та Калашникова не знайдуть - керівник антикорупційного управління ГПУ
Замовників вбивств Бузини та Калашникова не знайдуть - керівник антикорупційного управління ГПУ

Начальник антикорупційного управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Павло Жебрівський вважає, що замовників убивств письменника, скандально відомого журналіста Олеся Бузини та екс-депутата парламенту від Партії регіонів Олега Калашникова,  скоріш за все, не знайдуть. Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна».

 

Натомість виконавців злочинів, на його думку, правоохоронці ще мають шанс знайти. «Такі злочини, як останні вбивства, якщо вони відбуваються професійно і якщо не розкриваються по гарячих слідах - потім досить складно їх розкрити і затримати не те що замовника, а навіть виконавця», - зазначив він.

 

Пан Жебрівський додав, що в цих конкретних випадках навряд вийде знайти замовників. «Але оскільки кордон на сьогоднішній день більш-менш перекритий, я думаю, що виконавців є ще можливість затримати», - заявив він.

 

На його думку, щоб знайти організаторів убивств, варто насамперед зрозуміти, кому це вигідно. Павло Жебрівський  заявив, що українській владі та націоналістичним організаціям це не вигідно.

 

«Бузина нікому не потрібен був, він нікому не заважав. Він щось говорив, лив бруд на свою країну, на свою націю, що в принципі крім презирства нічого не викликало. Калашников - це людина, яка могла когось кинути на гроші, когось розвести, якісь дії вчиняти. Але це не ті персонажі, яких потрібно було усувати», - вважає пан Жебрівський.

 

На його думку, насамперед це було вигідно силам, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в Україні. «Щоб потім заявити якісь нехороші речі проти патріотів - це можливо», - зазначив представник ГПУ.

Нагадаємо, 16 квітня близько 13.30 у Києві було вбито скандально відомого українського автора Олеся Бузину. Про це у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, інформацію підтвердила столична міліція. Очевидець інциденту, заступник голови партії «Правий сектор» Анна Демид на своїй сторінці у Facebook пише, що Олеся Бузину застрелили просто на подвір'ї біля будинку.

 

15 квітня увечері в Києві був убитий депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников. Його застрелили у власному під'їзді. Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що слідство розглядатиме кілька версій вбивства, серед них: політична діяльність Калашникова, в тому числі пов'язана з участю в організації, фінансуванні та модерації так званого антимайдану в Маріїнському парку; його бізнес-інтереси і в тому числі питання позик і боргів; особистісні відносини; вбивство з метою пограбування; інші версії вбивства.

 

16 квітня президент України Петро Порошенко заявив, що вимагає від правоохоронних органів швидкого і прозорого розслідування убивств цих громадян. 17 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ та Службі безпеки України негайно розслідувати ці вбивства.

 

У Державному департаменті США засудили вбивства Олеся Бузини та колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Калашникова. 

 

Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважає основною версією вбивства Олеся Бузини його професійну діяльність. Комітет захисту журналістів, «Репортери без кордонів» та ОБСЄ стурбовані вбивством Олеся Бузини та закликають українську владу розслідувати цю справу якнайшвидше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду