У Human Rights Watch закликали розслідувати вбивство Бузини

У Human Rights Watch закликали розслідувати вбивство Бузини

18 Квітня 2015
2035

У Human Rights Watch закликали розслідувати вбивство Бузини

2035
У Human Rights Watch закликали розслідувати вбивство Бузини
У Human Rights Watch закликали розслідувати вбивство Бузини
Представники правозахисної організації Human Rights Watch закликають українську владу розслідувати вбивство журналіста Олеся Бузини, повідомляє «Радіо Свобода».
 

«Вбивство серед білого дня журналіста, який відверто висловлював свою позицію, має бути розслідуване повною мірою», - йдеться у заяві директора європейського і центрально-азійського офісу Human Rights Watch Гаґа Вільямсона, опублікованій у суботу, 18 квітня.

 

«Бузина відомий в Україні своїми контроверсійними поглядами. І слідчі мають дати відповідну оцінку щодо можливості, що його вбивство пов'язане саме з його поглядами та журналістикою», - наголосив пан Вільямсон.

 

Нагадаємо, скандально відомого журналіста Олеся Бузину розстріляли 16 квітня близько 13.30 у Києві, у дворі власного буденку на вул. Дегтярівській.  Очевидці злочину повідомили про двох чоловіків, які здійснивши кілька пострілів, швидко поїхали на машині з іноземними номерами. Міліція заявляє, що  Олеся Бузину, за попередніми даними, застрелили з пістолета ТТ, і говорить про сім свідків вбивства. Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Києві вважає основною версією вбивства журналіста Олеся Бузини його професійну діяльність.

 

15 квітня увечері в Києві був убитий депутат п'ятого скликання Верховної Ради від Партії регіонів Олег Калашников.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що вимагає від правоохоронних органів у найкоротший термін розкрити вбивства Олеся Бузини і  Олега Калашникова, але й інформувати суспільство про хід слідства.

 

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович заявила, що засуджує вбивство Олеся Бузини, вчинене у Києві і висловила співчуття родині та колегам загиблого.

 

Олесь Бузина був відомий своїми провокативно українофобськими заявами у ЗМІ та публічними скандалами. Був кандидатом у народні депутати України по мажоритарному київському міському виборчому округу № 223 від партії «Русский блок». З червня 2006 року він співпрацював з видавничим домом Ріната Ахметова «Сьогодні Мультімедіа» - працював спеціальним кореспондентом газети «Сегодня». 13 січня  був призначений шеф-редактором газети «Сегодня», але на початку березня звільнився, сам пан Бузина заявив, що пішов з посади через «цензуру» і заборону брати участь у шоу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2035
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
3288 дн. тому
А це ХТО?!!! Вони закликали розлідувати справу Савченко та надати їй належне право на суд? справу Сєнцова? справу Небесної сотні? І чого раптом вбивство якогось рептилоїда привернуло стільки уваги? Бо він представлявся журналістом? Бо він представлявся опозиціонером? Ги, які вони дибіли... За відомою адресою...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду