До 20-го числа кожного місяця – подання на конкурс «Інтерньюз-Україна» для журналістів з окупованих територій

До 20-го числа кожного місяця – подання на конкурс «Інтерньюз-Україна» для журналістів з окупованих територій

16 Квітня 2015
2281

До 20-го числа кожного місяця – подання на конкурс «Інтерньюз-Україна» для журналістів з окупованих територій

2281
До 20-го числа кожного місяця – подання на конкурс «Інтерньюз-Україна» для журналістів з окупованих територій
До 20-го числа кожного місяця – подання на конкурс «Інтерньюз-Україна» для журналістів з окупованих територій

Громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» оголошує конкурс на відбір журналістів з АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей для оплати їх роботи в редакціях ЗМІ України.

 

Програма покликана сприяти професійній реалізації та підвищенню професійної кваліфікації журналістів, які змушені були покинути місця постійного проживання.

 

До участі у конкурсі запрошуються журналісти усіх видів ЗМІ (теле- та радіокомпаній, друкованих та онлайн медіа) та форм власності, які змушені були припинити свою роботу внаслідок анексії Криму та активних бойових дій на Сході України, а також у зв'язку із постійним переслідуванням, залякуванням та перешкоджанням роботі журналістів.

 

Кандидат на отримання стипендії повинен мати попередню домовленість про працевлаштування з редакцією ЗМІ, яка готова його прийняти (дозволяється на позаштатних умовах). Розмір стипендій залежить від регіону та умов проживання на час працевлаштування. Стипендія надається терміном до 6-ти місяців.

 

Критерії відбору учасників:

-до участі у Програмі можуть подаватися творчі та технічні працівники ЗМІ (в т.ч. журналісти, фотокореспонденти, оператори, дизайнери-верстальники) і блогери з АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей;

-кандидати мають засвідчити в аплікаційній формі, що залишили АР Крим і окуповані території Донецької та Луганської областей не раніше, ніж березень 2014-го року, і вказати причини переїзду;

-претенденти на отримання стипендії повинні мати 3-річний досвід роботи для теле- та радіокомпаній, друкованих ЗМІ та 1 рік роботи - для онлайн-медіа;

-журналісти мають надати контакти 2 осіб/організацій, які можуть порекомендувати заявника до участі у Програмі;

-журналісти зобов'язані надати не менше 3-х оприлюднених матеріалів у вигляді посилань (лінків) чи файлів за останні 2 роки.

 

Стипендіати отримуватимуть щомісячну платню за умови дотримання всіх умов Програми. Передбачається, що стипендіати вироблятимуть матеріали згідно з журналістськими стандартами і висвітлюватимуть соціально значущі теми. Стипендіатом має бути опубліковано щонайменше один матеріал на тему життя переселенців в громаді, в якій він тимчасово проживає, або на тему реалій життя на окупованих територіях.

 

Перебіг та етапи проекту:

-до участі у Програмі будуть відібрані журналісти з АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей, які вимушено покинули свої домівки;

-серія навчально-методичних тренінгів з новинної журналістики, написання онлайн-матеріалів та розробки телевізійних матеріалів;

-робота журналістів у регіональних редакціях ЗМІ України (травень - грудень 2015 року) на оплачуваній основі (щомісячно);

-підсумковий кемп для мережі учасників Програми, який передбачає п'ять лекцій від провідних медіа-експертів щодо тенденцій розвитку ЗМІ.

 

Обрані до участі у програмі журналісти повинні надати лист підтримки від приймаючої редакції ЗМІ щодо зацікавлення у працевлаштуванні.

 

Журналісти, які не мають попередньої домовленості з приймаючими редакціями ЗМІ, можуть також залишити свої дані в аплікаційні формі для подальших рекомендацій щодо отримання стипендії та працевлаштування.

 

Для редакцій ЗМІ, які готові були би прийняти журналістів з АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей, буде оголошено додатковий конкурс.

 

Для участі у відборі на програму працевлаштування журналістів учасники мають заповнити аплікаційну форму, можна завантажити тут Апл.форма.

 

Останній термін заповнення і надсилання аплікаційної форми - 20-го числа кожного місяця. Результати відбору будуть відомі упродовж двох тижнів після дедлайну.

 

Додаткову інформацію можна отримати у координатора програми: Наталії Сад за телефоном: 050 930 84 39, або e-mail:  nsad@internews.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду