Нацрада звертається до суду по анулювання ліцензій телеканалу Бориса Колесникова Xsport

Нацрада звертається до суду по анулювання ліцензій телеканалу Бориса Колесникова Xsport

15 Квітня 2015
3208

Нацрада звертається до суду по анулювання ліцензій телеканалу Бориса Колесникова Xsport

3208
Нацрада звертається до суду по анулювання ліцензій телеканалу Бориса Колесникова Xsport
Нацрада звертається до суду по анулювання ліцензій телеканалу Бориса Колесникова Xsport

15 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на супутникове та цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-3 телеканалу Бориса Колесникова Xsport (ТОВ «Тотвельд»), який з 1 січня 2015 року припинив мовлення.

 

Нацрада констатувала невиконання мовником її рішення від 5 березня, яким Нацрада оголосила каналу попередження та зобов'язала його до 1 квітня відновити мовлення.

 

Нацрада переносила розгляд питання Xsport із попереднього засідання через відсутність представників каналу. Цього разу їх знову не було: Нацраді так і не вдалося їм доставити лист-запрошення. На попереднє засідання запрошення відправляли рекомендованим листом, який так і не був доставлений адресату, на це засідання - кур'єрською службою «Укрпошти». За даними Нацради, кур'єр кілька разів телефонував керівнику ТОВ «Тотвельд», щоб вручити йому лист, але той весь час відповідав, що зайнятий і не може його отримати.

 

Мовник може оскаржити рішення Нацради в суді на підставі того, що не отримав запрошення на засідання. Але керівник юридичного управління Нацради Уляна Фещук вважає, що в регулятора є достатньо доказів того, що компанія умисно не отримувала листи.

 

Члени Нацради одноголосно підтримали рішення про звернення до суду про анулювання ліцензій Xsport.

 

Нагадаємо, телеканал Xsport починав своє існування як телеканал «Хокей». У червні 2011 року ТОВ «Тотвельд», що належить хокейному клубу «Донбас» Бориса Колесникова, отримало ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на супутникове мовлення під логотипом «Хокей». У серпні 2011 року за результатами цифрового конкурсу Нацради канал здобув місце в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-3. Телеканал «Хокей» розпочав мовлення 22 січня 2012 року.

 

У травні 2013 року канал зазнав ребрендингу і перейменувався на Xsport, оскільки вирішив розширити види спорту, які представлені в його ефірі. У листопаді 2014 року канал змінив формат зі спортивно-інформаційного на спортивно-розважальний та відкоригував жанрове наповнення, привівши його в ліцензії у відповідність із фактичним.

 

З 1 січня 2015 року Xsport призупинив мовлення на 90 днів, пояснивши таке рішення ситуацією непевності валютного курсу. 15 січня Нацрада призначила позапланову перевірку каналу і 5 березня оголосила йому попередження та зобов'язала відновити мовлення до 1 квітня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду