Репортер російського телеканалу «Звезда» підірвався на снаряді – ОБСЄ

Репортер російського телеканалу «Звезда» підірвався на снаряді – ОБСЄ

14 Квітня 2015
2623

Репортер російського телеканалу «Звезда» підірвався на снаряді – ОБСЄ

2623
Репортер російського телеканалу «Звезда» підірвався на снаряді – ОБСЄ
Репортер російського телеканалу «Звезда» підірвався на снаряді – ОБСЄ

У спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) підтверджують інформацію про поранення журналіста телерадіокомпанії Збройних Сил Російської Федерації «Звезда» Андрія Луньова біля села Широкине, що на Донеччині, пише «Радіо Свобода».

 

Як зазначила представник прес-центру СММ ОБСЄ Ірина Гудима, журналіст Андрій Луньов справді підірвався на розтяжці, але медики місії надали йому всю необхідну допомогу і наразі він доправлений у лікарню.

 

«Це - ще одне підтвердження того, що вся ця зона настільки небезпечна як для людей, які живуть у цьому селі, так і журналістів і будь-кого, хто туди приїжджає. Там дуже багато нерозірваних снарядів», - зазначила вона і додала, що у цій місцевості вільно пересуватися можна лише основними шляхами, а журналіст російського каналу, ймовірно, дещо відступив від стежки, якою можна було йти.

 

Водночас, за словами Ірини Гудими, підтвердити інформацію російських ЗМІ, нібито по журналістах відкрили прицільний вогонь, у місії ОБСЄ не можуть. Ірина Гудима зазначила, що у районі села Широкине місія зафіксувала перестрілку між сторонами протистояння.

 

14 квітня місія ОБСЄ і спільний центр контролю і координації режиму припинення вогню інспектували ситуацію біля Широкина, що на маріупольському напрямку.

 

Нагадаємо, 14 квітня репортер телерадіокомпанії Збройних Сил Російської Федерації «Звезда» Андрій Луньов отримав важкі поранення поблизу села Широкине на Донеччині. За повідомленням каналу, журналіст знаходився в селі разом з групою інших російських медійників та представників ОСБЄ. В якийсь момент він відійшов від групи і підірвався на «розтяжці» (вибуховий пристрій. - ТК). Пізніше телеканал повідомив, що Андрій Луньов є мешканецем Донецька, який ексклюзивно співпрацював з каналом «Звезда» з початку конфлікту на сході України.

 

Згодом російські ЗМІ повідомили, що нібито в момент, коли пораненому журналісту телеканалу «Звезда» почали надавати допомогу, по присутніх на місці відкрили прицільний вогонь українські силовики.

 

«Детектор медіа»

Фото - Lenta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду