Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання за її побиття, бо винними були інші

Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання за її побиття, бо винними були інші

8 Квітня 2015
3847

Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання за її побиття, бо винними були інші

3847
Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання за її побиття, бо винними були інші
Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання за її побиття, бо винними були інші

Народний депутат від «Народного фронту», екс-журналістка і громадська активістка Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання, яке суд присудив винним у її побитті під час Євромайдану - Роману Залюбовському та Сергію Котенку. За словами пані Чорновол, їхня вина мінімальна, а насправді винними є інші люди. Про це пані Чорновол написала у своєму блозі на «Українській правді».

 

«По справі мого побиття в часи Майдану суд присудив мінімальне покарання Котенку і Залюбовському. Вони вийшли на свободу. Була би моя воля я би іх звільнила ще раніше. Одне з цих "нещасних" грав дуже маленьку роль, інший - підставна особа, якого "попросили" взяти на себе вину», - написала Тетяна Чорновол.

 

Вона нагадала, що ці особи були затримані в часи президентства Віктора Януковича і справа була передана в суд в часи Януковича. «А позаяк вбивав мене Янукович, то виних не знайшли, а призначили», - заявила депутатка.

 

За її словами, Роман Залюбовський узагалі не був на місці подій і навіть не зміг свідчити правдоподібно.

 

«До речі, ще в часи Майдана в мене була призначена очна ставка з Залюбовським. Коли його привели до мене в кімнату, він відмовився офіційно свідчити. Однак ми розговорилися і я зрозуміла, що він нічого не знає, що він не був на Бориспільській трасі. Я йому сказала: "Не бери на себе чужу вину, адже якщо Майдан переможе -будеш сидіти, а якщо ні - тебе використають і теж "зачистять"», - написала пані Чорновол.

 

«Так і сталося Залюбовський відсидів більше року. До речі, після перемоги Майдану, Котенко злякався і готовий був розповідати, хто йому подзвонив, щоб "орендувати" "Порше Каєн" для моєі ліквідаціі. Однак не встиг Котенко до кінця дозріти, як почалася агресія Росіі. Підсудні вирішили, що не відомо, як воно далі повернеться, що може Путін допоможе Януковичу повернути трон і замовчали. А потім взагалі заплуталися і вирішили триматися перших показів», - написала депутатка.

 

Тому пані Чорновол каже, що рада, що суд іх звільнив: «Я не хотіла, щоб через мене сиділи люди чия вина мінімальна, фактично вони сиділи не за побиття в моій справі, а за брехню в моій справі».

 

За словами пані Чорновол, їй особисто після щоденника охоронця Януковича Кобзаря, знайденого в «Межигір'ї», ясно, хто замовник. «Це Янукович, - стверджує вона. - І мені важливо, щоб справа, щодо замовника була доведена до суду. Бо це не моя особиста справа, я лише перша з майданівців кому він виніс смертний вирок».

 

Щодо виконавців у справі, то, зі слів депутатки, вони також встановлені слідством МВС. Однак знаходяться в Москві, де отримали політичний притулок.

 

«Хоча я до них не маю злості. Адже чомусь я залишилась живою, хоча вони своєму босу - особистому охоронцю Януковича Кобзарю доповіли, що мене вбили. Адже запис Кобзаря в щоденнику, з якого він в свою чергу доповідав Януковичу щодо мене, був однозначним (цитую): "зачистили (чисто)"», - додала пані Чорновол.

 

Як писала «Детектор медіа», 6 квітня Бориспільський міськрайонний суд Київської області випустив на свободу винних у побитті під час Євромайдану журналістки й громадської активістки, а нині народного депутата від «Народного фронту» Тетяни Чорновол - Романа Залюбовського та Сергія Котенка. Суд призначив Сергію Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо Романа Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти прямо у залі суду.

 

На думку представників фракції «Народний фронт», рішення суду «не витримує жодної критики і свідчить про деградацію судової системи України». «Народний фронт» готує апеляцію, а також вимагає від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічно кінця і встановити замовників злочину.

 

Нагадаємо, Тетяна Чорновол була жорстоко побита 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3847
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
семен
3277 дн. тому
Раздули.Сама виновата.Просто очень наглый человек.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду