Суд відпустив на свободу винних у побитті Тетяни Чорновол

Суд відпустив на свободу винних у побитті Тетяни Чорновол

7 Квітня 2015
4714

Суд відпустив на свободу винних у побитті Тетяни Чорновол

4714
Суд відпустив на свободу винних у побитті Тетяни Чорновол
Суд відпустив на свободу винних у побитті Тетяни Чорновол

6 квітня Бориспільський міськрайонний суд Київської області випустив на свободу винних у побитті під час Євромайдану журналістки й громадської активістки, а нині народного депутата від «Народного фронту» Тетяни Чорновол - Романа Залюбовського та Сергія Котенка. Про це повідомляє прес-служба партії «Народний фронт».

 

За словами адвоката Тетяни Чорновол, максимальна міра покарання за такі злочини становить п'ять років ув'язнення. Суд призначив Сергію Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо його спільника Романа Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти прямо у залі суду.

 

«Суд не взяв до уваги жодних доводів адвокатів потерпілої про те, що даний злочин замовили представники вищого ешелону колишньої влади. Також суд проігнорував те, що побиття Тетяни Чорновол було пов'язане з подіями на Майдані та її активною журналістською, громадською та політичною діяльністю», - повідомляє прес-служба партії.

 

На думку представників фракції «Народний фронт», рішення суду «не витримує жодної критики і свідчить про деградацію судової системи України». «Сьогоднішнє рішення суду свідчить про те, що люстрація суддівського корпусу вкрай необхідна. Система має нарешті очиститись від людей, які її паплюжать і не хочуть працювати у новій країні», - йдеться у заяві.

 

«Народний фронт» готує апеляцію, а також вимагає від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічно кінця і встановити замовників злочину. «Замовники і виконавці жорстокого побиття Тетяни Чорновол мають сидіти на одній лаві підсудних. Жодних амністій і поблажок до них бути не може. Вся країна повинна побачити, що покарання є невідворотним і жодна посада не зможе врятувати від цього», - наголосили у партії.

 

Нагадаємо, Тетяна Чорновол була жорстоко побита 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4714
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду