Уряд затягує ліквідацію Комісії з моралі – держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК

Уряд затягує ліквідацію Комісії з моралі – держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК

2 Квітня 2015
2805

Уряд затягує ліквідацію Комісії з моралі – держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК

2805
Уряд затягує ліквідацію Комісії з моралі – держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК
Уряд затягує ліквідацію Комісії з моралі – держава і далі виплачує зарплату 50 співробітникам НЕК

Народний депутат («Блок Петра Порошенка») Ольга Червакова заявляє, що уряд досі не ухвалив рішення про ліквідацію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Одразу після ухвалення закону, який створив передумови для ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК), мало бути рішення Кабміну про ліквідацію цього органу. Крім того мала бути створена ліквідаційна комісія і протягом трьох місяців, як написано в положеннях закону, комісію мали  ліквідувати. Проте, як мені відомо з власних джерел, у цьому напрямку поки нічого не відбувається», - сказала вона.

 

Ольга Червакова також повідомила, що працівники апарату НЕК з питань захисту суспільної моралі продовжують отримувати зарплату, незважаючи на те, що парламент вилучив із законодавства усі норми щодо діяльності комісії.

 

«Приблизно півсотні людей зараз працюють в апараті. Вони отримують зарплатню, нічого не змінилося, державне фінансування на це іде, але згаданий орган з находиться поза законом. Як мені повідомляють, вони не виконують жодних функцій, телефони комісії не  відповідають», - пояснила нардеп.

 

З цього приводу Ольга Червакова направила депутатське звернення до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. «Ми просимо проінформувати нас про здійснення Кабінетом міністрів остаточної ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. З власних джерел мені відомо, що зараз у цьому плані нічого не відбувається. Членів комісії ніхто не звільняв, адже немає ліквідаційної комісії», - сказала нардеп.

 

Нагадаємо, 10 лютого Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» (законопроект Ольги Червакової №1647), який передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) як державного органу.

 

Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі»». Згідно з законом № 173-VIII від 10 лютого, із Закону України «Про захист суспільної моралі» виключаються положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

У законі також зазначається, що контроль за додержанням вимог законодавства у сфері захисту суспільної моралі в межах своєї компетенції здійснюють Міністерство внутрішніх справ України, центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері культури, кінематографії, податкову політику, митну справу, у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового, митного законодавства, Держкомтелерадіо та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

 

Для остаточної ліквідації комісії потрібне рішення Кабінету міністрів. У березні Рух «Стоп цензурі!» та РПР-Медіа поширили заяву із закликом до Кабінету міністрів України завершити процес ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК).

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2805
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
допитливий
3304 дн. тому
А черваковій аж свербить, так хочеться швидше знищити цю комісію. Видно, якісь проблеми з мораллю в нардепші? Чи просто віжки потрапили самі знаєте куди?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду