Голова Закарпатської ОДА вимагає покарати співробітників «Закарпатавтотрансу» за перешкоджання журналістам

Голова Закарпатської ОДА вимагає покарати співробітників «Закарпатавтотрансу» за перешкоджання журналістам

27 Березня 2015
2639
27 Березня 2015
13:03

Голова Закарпатської ОДА вимагає покарати співробітників «Закарпатавтотрансу» за перешкоджання журналістам

2639
Голова Закарпатської ОДА вимагає покарати співробітників «Закарпатавтотрансу» за перешкоджання журналістам
Голова Закарпатської ОДА вимагає покарати співробітників «Закарпатавтотрансу» за перешкоджання журналістам

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Василь Губаль  звернувся до правоохоронців з вимогою покарати працівників ПАТ «Закарпатавтотранс» за перешкоджання журналістській діяльності, що мали місце на автовокзалах області протягом останніх двох місяців. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ОДА на сторінці Закарпатської облдержадміністрації у Facebook.

 

25 березня голова Закарпатської ОДА Василь Губаль навідався з перевіркою за скаргою громадянки на головний автовокзал області в Ужгороді. Приводом став дзвінок матері загиблого в АТО закарпатця Ірини Тимощук, яка нарікала, що їй відмовили продати пільговий квиток. Керівник області з'ясував, що в одній з кас матері загиблого дійсно відмовили в продажу квитка, ігноруючи документ, який надає право на пільгу.

 

Касир свого вчинку не мотивувала і повідомила, що про це треба говорити з керівником підприємства. Як повідомляє прес-служба ОДА, «внутрішнім» документом підприємства «Закарпатавтотранс» вказано відмовляти в продажу пільгових квитків категоріям осіб, які мають на це право, з 20 лютого. Василь Губаль запевнив, що реакція на порушення законодавства буде принциповою й у правовому полі.

 

Щодо інцидентів з журналістами і щодо стану справ із пільговиками очільник обалсті заявив, що триматиме ситуацію на контролі.

 

Нагадаємо, протягом останнього часу відбулись як мінімум три випадки перешкоджання журналістській діяльності з боку працівників «Закарпатавтотранс». Журналісти намагались з'ясувати, чому підприємство ігнорує законодавчу норму з продажу пільгових квитків учасникам АТО та членам їх сімей.

 

13 березня знімальній групі закарпатського телеканалу «М-студіо» охорона заборонила проводити зйомку на території головного автовокзалу Ужгорода (Закарпатська область). До цього 23 лютого в Ужгороді  приватна охорона заборонила знімальній групі «21 каналу» проводити відеозйомку на місцевому автовокзалі.  Голова правління ПАТ «Закарпатавтотранс» Йосип Кречко телефоном повідомив журналістам, що без його дозволу на автовокзалі дійсно заборонено знімати, бо це, з його слів, «режимний об'єкт». У коментарі представнику ІМІ пан Кречко підтвердив, що вважає, що зйомку на вокзалі проводити без дозволу не можна, оскільки це «його приватна територія».

 

19 березня на автовокзалі міста Мукачевого (Закарпатська область) невідомий у формі охоронця перешкоджав зйомкам знімальної групи телеканалу «Інтер».  Як розповіла кореспондентка «Інтера» Марина Коваль, журналісти прибули на автовокзал, аби висвітлити проблему пільгових перевезень учасників АТО. 

 

Інститут масової інформації (ІМІ) зазначає, що голова правління ПАТ «Закарпатавтотранс» вчиняє незаконно. Згідно із статтею 25 Закону України «Про інформацію», під час виконання  професійних обов'язків журналіст має право здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів, за винятком випадків, передбачених законом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2639
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду