Верховний Суд остаточно відмовив Осману Пашаєву у справі про поновлення на роботі на СТБ (ДОПОВНЕНО)

Верховний Суд остаточно відмовив Осману Пашаєву у справі про поновлення на роботі на СТБ (ДОПОВНЕНО)

26 Березня 2015
6661
26 Березня 2015
09:33

Верховний Суд остаточно відмовив Осману Пашаєву у справі про поновлення на роботі на СТБ (ДОПОВНЕНО)

6661
Верховний Суд остаточно відмовив Осману Пашаєву у справі про поновлення на роботі на СТБ (ДОПОВНЕНО)
Верховний Суд остаточно відмовив Осману Пашаєву у справі про поновлення на роботі на СТБ (ДОПОВНЕНО)

18 березня Верховний Суд України відмовив журналісту Осману Пашаєву в перегляді ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 1 жовтня 2014 року, який відмовив у задоволенні його касаційної скарги щодо поновлення на роботі на каналі СТБ.

 

Постанова Верховного Суду є остаточною і може бути оскаржена тільки на підставі рішення Європейського суду з прав людини. Ознайомитися з текстом постанови можна тут.

 

Представник Османа Пашаєва в суді Юрій Свірко повідомив «Детектор медіа», що обов'язково подаватиме скаргу до Європейського суду з прав людини, а крім того, повідомлятиме в правоохоронні органи про злочин, вчинений, на його думку, Верховним Судом, який відмовив у перегляді ухвали.

 

Справа Османа Пашаєва проти каналу СТБ пройшла вже три кола по всіх судових інстанціях і у Верховному Суді України розглядалася вже вдруге.

 

Нагадаємо, Осман Пашаєв позивався до ПрАТ «ММЦ-СТБ» і просив суд поновити його на роботі та виплатити 480 тис. грн компенсації моральної шкоди та 50,8 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу (близько чотирьох місяців). Справа слухається з грудня 2009 року і за цей час пройшла 12 інстанцій.

 

У 2011 році Шевченківський районний і Київський апеляційний суди відмовили Осману Пашаєву в поновленні на СТБ. Представник пана Пашаєва Юрій Свірко оскаржив рішення в касаційній інстанції. Однак Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) відхилив касаційну скаргу, зазначивши, що вона необґрунтована.

 

Представник позивача звернувся до Верховного Суду, який у 2012 році скасував постанову ВССУ і направив справу на повторний розгляд до ВССУ. Після цього ВССУ прийняв рішення на користь Османа Пашаєва, однак суд не поновив його на роботі, а спрямував справу на повторний розгляд до Київського апеляційного суду.

 

26 вересня 2012 року Апеляційний суд міста Києва повторно розглянув справу за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і прийняв рішення на користь позивача. Відповідно до рішення суду СТБ мав виплатити Осману Пашаєву 284 тис. 891 грн компенсації за час вимушеного прогулу та 5 тис. грн моральної компенсації.

 

На початку лютого 2013 року стало відомо, що СТБ поновив Османа Пашаєва на роботі. Наказ датований 2 жовтня 2012 року та підписаний керівником СТБ Володимиром Бородянським. А 4 лютого 2013 року журналіст розпочав роботу на СТБ.

 

Однак у лютому 2013 року стало відомо, що заступник голови правління ПрАТ «ММЦ-СТБ» Олександр Клишавчук подав касаційну скаргу на рішення Апеляційного суду щодо Османа Пашаєва.

 

У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував рішення у справі за позовом журналіста Османа Пашаєва до СТБ і направив справу на новий розгляд до Шевченківського суду Києва.

 

10 грудня 2013 року Шевченківський райсуд відмовив у задоволенні позову пана Пашаєва. 5 червня 2014 року Апеляційний суд міста Києва змінив рішення першої інстанції в частині правового обґрунтування відмови. 1 жовтня 2014 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ відмовив Осману Пашаєву у відкритті касаційного провадження.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6661
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду