Колеги і редакція «Нетішинського вісника» не пов’язують загибель Ольги Мороз із професійною діяльністю

Колеги і редакція «Нетішинського вісника» не пов’язують загибель Ольги Мороз із професійною діяльністю

17 Березня 2015
3704
17 Березня 2015
17:42

Колеги і редакція «Нетішинського вісника» не пов’язують загибель Ольги Мороз із професійною діяльністю

3704
Колеги і редакція «Нетішинського вісника» не пов’язують загибель Ольги Мороз із професійною діяльністю
Колеги і редакція «Нетішинського вісника» не пов’язують загибель Ольги Мороз із професійною діяльністю

Колеги загиблої головної редакторки видання «Нетішинський вісник» Ольги Мороз (місто Нетішин, Хмельницька область) відкидають версію, що її могли вбити через професійну діяльність. Про це вони розповіли у коментарях «Детектор медіа».

 

Журналістка «Нетішинського вісника» Тетяна Осімчук розповіла, що Ольга Мороз «не повідомляла про погрози і не готувала матеріалів, які могли б коштувати їй життя». Також пані Осімчук спростувала інформацію ЗМІ про те, що Ольга Мороз нібито займалася темою вирубки лісів.

 

«Ніякого матеріалу про вирубку лісів ми з Ольгою Мороз не готували. Газета лише 13 березня опублікувала офіційне рішення міської ради, щодо заборони вирубування лісів депутатами Нетішинської міської ради. Жодних розслідувань чи інших матеріалів на цю тему ми не готували», - сказала Тетяна Осімчук.

 

За словами Тетяни Осімчук, найімовірніше, що Ольга Мороз зазнала нападу з побутових причин. «Однак це має встановити слідство», - додала вона.

 

Не схильна вважати, що Ользі Мороз могли помститися за її журналістські матеріали й відома журналістка з Хмельницького, член Всеукраїнської комісії журналістської етики Світлана Кабачинська.

 

«Про якісь особливі професійні погрози чи проблеми ми (колеги Ольги Мороз. - ТК) не чули. Проблеми у неї були рік тому, коли газета писала про Майдан - ставилося питання про звільнення з посади головного редактора», - сказала пані Кабачинська.

 

Також вона додала, що Ольга Мороз «була прекрасною людиною, дуже світлою і спокійною».

 

«Нетішинський вісник» Світлана Кабачинська характеризує як газету активної громадянської позиції, яка висвітлювала актуальні для міста теми. Резонансних розслідувань або матеріалів на потенційно небезпечні теми у «Нетішинсткому віснику» вона не пригадує.

 

Місто Нетішин, за словами Світлани Кабачинської, ніколи не було криміногенним.

 

«"Нетішинський вісник " - газета невеличкого містечка. Нетішин - це 37-35 тисяч населення, сучасне дуже компактне місто з висотними будинками, "супутник" Хмельницької атомної електростанції. Тут переважно всі знають один одного. Нетішин ніколи не був криміногенним, адже атомна електростанція як основний бюджетоутворювач не тільки міста, а й Хмельницької області акумулює значну кількість вискоінтелектуальних фахівців. Злочинність тут є, як і скрізь, але це досить прозоре місто», - розповіла пані Кабачинська.

 

Нагадаємо, про смерть головного редактора «Нетішинського вісника» стало відомо 15 березня від подруги Ольги Мороз. Тіло загиблої виявила її сестра у квартирі, де пані Мороз мешкала сама. Після проведення судово-медичної експертизи було виявлено, що причиною смерті став набряк головного мозку, який виник в результаті перелому потиличної кістки. При цьому зовнішніх ознак завдання побоїв не було.

 

За фактом загибелі головреда «Нетішинського вісника» відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 «Навмисне вбивство».

 

Серед версій, яке розглядає слідство - вбивство на побутовому грунті, вбивство та переслідування через професійну діяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3704
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду