У Сімферополі самооборона затримала журналіста телеканалу Polsat News

У Сімферополі самооборона затримала журналіста телеканалу Polsat News

14 Березня 2015
2603
14 Березня 2015
14:52

У Сімферополі самооборона затримала журналіста телеканалу Polsat News

2603
У Сімферополі самооборона затримала журналіста телеканалу Polsat News
У Сімферополі самооборона затримала журналіста телеканалу Polsat News

Кореспондента польського телеканалу Polsat News в Росії і Україні Томаша Кулаковського (Tomasz Kułakowski) сьогодні, 14 березня,  кримська самооборона затримала у Сімферополі. Про це повідомляється на сторінці «Кримської польової місії із прав людини» у Facebook.

 

За цими даними, про затримання журналіст розповів у Facebook. Після цього зв'язок із ним зник.

 

Це вже не перший подібний випадок із паном Кулаковським. Як писала «Детектор медіа», на початку вересня 2014-го, кореспондента разом із російським оператором Віктор Волковим було затримано російською ФСБ в селищі Весело-Вознесенка (Ростовська область) на кордоні з Україною. Претензії до них виникли через знімку  біженців з України.  Як заявила тоді російська сторона, журналісти не мали право це робити  без спеціального дозволу ФСБ.

 

На інцидент відреагувала польська консульська служба в Москві. Увечері наступного дня - 3 вересная Томаша Кулаковського та Віктора Волкова відпустили. Знімальна група пробула затриманою більше семи годин і отримала штраф за перебування у прикордонні зоні без дозволу. На думку журналіста, інцидент продемонстрував «нервозність російської сторони».

 

Нагадаємо, 13 березня співробітники ФСБ провели слідчі дії стосовно двох журналістів кримського інформаційного агентства «Центр журналістських розслідувань». Редактор інтернет-видання Наталія Кокоріна була затримана на шість годин в якості свідка. У квартирі за місцем її прописки був проведений обшук. При цьому співробітники ФСБ не допустили до місця проведення обшуку адвоката Джеміля Темішева.

 

Ще один обшук ФСБ провела в квартирі батьків Анни Андрієвської, колишнього редактора інформагенства. У цьому помешканні журналістка не проживала понад 10 років.

 

Такі дії радник Міністра інформаційної політики України Сергій Костинський назвав тиском ФСБ на незалежне ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

На фото -  Томаш Кулакоський на тлі російського гуманітарного конвою у вересні 2014-го

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2603
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду