Мін’юст пропонує заборонити комуністичну і фашистську ідеологію - Петренко

Мін’юст пропонує заборонити комуністичну і фашистську ідеологію - Петренко

4 Березня 2015
3663

Мін’юст пропонує заборонити комуністичну і фашистську ідеологію - Петренко

3663
Мін’юст пропонує заборонити комуністичну і фашистську ідеологію - Петренко
Мін’юст пропонує заборонити комуністичну і фашистську ідеологію - Петренко

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Міністерство юстиції України запропонує Верховній Раді заборонити комуністичну та фашистську ідеологію. Про це він сказав в ефірі 5-го каналу, повідомляє сайт мовника.

 

За його словами, відповідний законопроект протягом кількох днів направлять на розгляд парламенту. У разі його схвалення Мін'юст зможе скасувати реєстрацію партій комуністичного чи фашистського спрямування.

 

«Що стосується Комуністичної партії - ми цей процес закінчимо однозначно, якщо суди саботують цей процес. Мова йде не про заборону політичної партії, мова йде про заборону організації, яка публічно підтримує захоплення Криму, яка підтримує військовий конфлікт на Сході України, яка не є українською по суті. Ми спільно з народними депутатами, з науковцями, з Інститутом пам'яті, з В'ятровичем розробили законопроект, який днями буде поданий до парламенту,  про заборону комуністичної і фашистської ідеології. Я маю, що в парламенті знайдеться необхідна кількість голосів, щоб прийняти цей закон», - зазначив міністр юстиції.

 

Разом з тим, Павло Петренко наголосив, що судовий позов  до Комуністичної партії не закритий. «Позов до Комуністичної партії не закритий. Наразі суд, який допустив відверте цькування, відмовився розглядати цю справу. По всім суддям нами були подані подання до Вищої кваліфікаційної комісії, щодо притягнення до відповідальності аж до звільнення. Ми направили відповідне звернення до Генеральної прокуратури до цим суддям. Справа передана до Обласного адміністративного суду. Ми так само звернулися до вищих судів з клопотанням про те, щоб ця справа була розглянута у строки визначені законом», - наголосив Павло Петренко.

 

 

Нагадаємо, 18 грудня минулого року народні депутати Олександр Турчинов, Сергій Пашинський та Вікторія Сюмар внесли на розгляд парламенту законопроект №1222-1 «Про заборону пропаганди комуністичної ідеології в Україні».

 

Народний депутат від «Народного фронту» Костянтин Матейченко має намір знову внести до Верховної Ради законопроект щодо захисту авторитету держави, що у попередньому варіанті законопроекту №2225 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави)», який він 24 лютого зареєстрував у Верховній Раді і 2 березня відкликав, передбачав кримінальне покарання за критику органів влади.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3663
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду